2 op de 3 vrouwen mijdt de sportschool. Dit is waarom!

2 op de 3 vrouwen mijdt de sportschool. Dit is waarom!

Voor veel mensen is de gym de ideale plek om helemaal jezelf te zijn: in een gezellige sfeer met vrienden lekker je favoriete training afwerken. Maar uit Amerikaans onderzoek blijkt dat dit lang niet voor iedereen geldt. Zo mijdt 65 procent van de vrouwen de gym juist, omdat ze het vervelend vinden dat andere aanwezigen over hen oordelen. Daarom een aantal tips hoe met dat nare gevoel af te rekenen!

Vooropgesteld: het is niet vreemd als je soms eens ergens aan twijfelt, bijvoorbeeld of je een oefening wel goed uitvoert. Maar een grote groep vrouwen maakt zich té druk. Over hoe ze er uit zien bijvoorbeeld. Of ze twijfelen of hun kledingkeuze wel de juiste is. Of ze denken dat ze te dik zijn om te gaan sporten. Dit zijn allemaal volledig onnodige gedachten, want je maakt je druk om niets! Anderen in de gym zijn echt met zichzelf bezig en helemaal niet met jou!

Denk na over je training
Als je de sportschool binnenloopt en vervolgens zomaar iets gaat doen, dat kan het voorkomen dat je verkeerde technieken gebruikt of een verkeerde trainingsopbouw hanteert. Daardoor kan je je ongemakkelijk voelen. Dit gevoel is eenvoudig te voorkomen door met een vooropgesteld plan naar de gym te komen: welke training ga ik vandaag doen, hoe werken de apparaten die ik gebruik en wat zijn de goede technieken voor de oefeningen? Het is zeker geen probleem als je daarbij hulp nodig hebt. Daarvoor zijn de instructeurs in de gym juist!

Volg de anderen
Wil je redelijk anoniem sporten, dan bieden groepslessen uitkomst! Onder gedimd licht en met de focus op de instructeur op het podium train je heerlijk, zonder dat anderen op je letten. Zeker als je ergens achteraan in de zaal plaatsneemt. Meedoen aan groepslessen heeft nóg een voordeel: als je even niet weet hoe je een oefening doet, kan je dat gewoon afkijken bij de anderen!

Denk aan je doelen
Vergeet niet dat je uiteindelijk voor jezelf in de sportschool bent! Jij hebt bijvoorbeeld als doel om je fit te voelen, af te vallen, gezonder te leven of meer spiermassa te kweken. Wat anderen daarvan vinden, wat maakt het uit? Een ideale mindset voor de sportschool is: denk aan je persoonlijke doelen en trek je niets aan van wat anderen (misschien) vinden!