4 redenen waarom je in de zomer sneller fitter geraakt

4 redenen waarom je in de zomer sneller fitter geraakt

Het vooruitzicht van de zomer is zeer aanlokkelijk: Genieten van je vakantie, lekker eten en drinken, en verder hé-le-maal niets doen! Maar wist je dat het ook de ideale periode is om wat kilo’s kwijt te raken? In de zomer word je zelfs sneller fit dan in de winter!

1. Minder eetlust
Veel mensen vinden het heerlijk om op een warme zomerdag de barbecue aan te steken. Zou je gaan barbecueën midden in de winter, dan zou je waarschijnlijk veel meer eten dan tijdens de zomermaanden. De zon en de warmte zorgen er namelijk voor dat je minder snel trek hebt. Het is simpel: eet je minder, dan kom je ook minder aan!

2. Actiever met mooi weer
Waarschijnlijk ken je het wintergevoel. De dagen zijn kort en donker, en je verlangt naar je warme huiskamer. Iets gaan doen, daar heb je met die kou buiten écht geen zin in. Het is een feit dat mensen bij warm weer actiever zijn. Dus juist dan is het slim om te gaan sporten. In de meeste gevallen is het veelgehoorde ‘het is slecht weer’ ook geen excuus om niet te sporten, want in de zomer is daar meestal geen sprake van. Bovendien geeft het buiten zijn energie en daarmee voorkom je dus een depressief gevoel.  

3. Minder stemmingsgevoelig
Over depressies gesproken: veel mensen kampen – in meer of mindere mate – met een winterdepressie. Dat kan met eetbuien gepaard gaan. In de zomer komen stemmingsveranderingen minder vaak voor én is de kans op enige vorm van depressies minder groot. Daardoor komt het ook minder vaak voor dat je eetbuien hebt. Sowieso voel je je ongetwijfeld veel lekkerder bij zomers weer.

4. Er fitter uit willen zien
Natuurlijk – en voor veel mensen is dat het belangrijkste – wil je in de zomermaanden er zo fit mogelijk uitzien. Als dat geen stok achter de deur is om minder te eten en extra te sporten, dan weten wij het ook niet meer!

Get your body ready for summer
mac SportsClub helpt je om fit en afgetraind de zomer in te gaan. Met de tijdelijke actie ‘Get your body for summer’ werken wij met jou aan een strakker en gezonder lichaam, en aan je uithoudingsvermogen. Klik op de link voor meer informatie over deze speciale deal.