Athletic lessen

BODYATTACK™

Duur: 45 minuten
Intensiteit: ☆☆☆
Benodigdheden: Binnenschoenen en handdoek

Doel: Voel je sterker in het dagelijkse leven. Je lichaam wordt snel strakker en sterker. Verbetering van je coördinatie en lenigheid.
.
Les Mills BODYATTACK™ is de sport-geïnspireerde cardio workout voor het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Deze high-energy interval training combineert atletische bewegingen met aerobe kracht en stabilisatie oefeningen. Dynamische instructeurs en krachtige muziek motiveren iedereen in de richting van hun fitnessdoelen van de recreatieve tot de hard-core sporter! Dit LES MILLS™ programma wordt elke drie maanden voorzien van nieuwe muziek en choreografie.

BODYPUMP™ 60 min. (live & Virtual)

Duur: 60 minuten
Intensiteit: ☆☆
Benodigdheden: Binnenschoenen en handdoek

Doel: Met deze barbell workout voor het hele lichaam verbrand je veel calorieën, word je sterker en strakker, vergroot je je core kracht en verbeter je je botstructuur.
.
BODYPUMP™ is een groepsles waarbij je op muziek alle spieren onder handen neemt met behulp van gewichten en halters. Wij gebruiken de Les Mills smart bars.
.
De nadruk ligt op krachttraining, maar niet met als doel om heel gespierd te worden. Je krijgt er vaak wel een strakker lijf van en je traint het uithoudingsvermogen van je spieren. Omdat bij body pump het verbranden van energie het belangrijkst is, wordt deze workout ook wel ‘the fastest way to get in shape’ genoemd.
.
De BODYPUMP™ instructeur geeft veel opties zodat iedereen mee kan doen. Het is verstandig om met lichte gewichten te beginnen of alleen met de barbell zonder gewichten. Begin rustig en doe maximaal twee lessen per week en bouw op van 4 of 5 nummers naar een volledige les. Je merkt vanzelf na een paar keer dat je fitter en sterker wordt.
.
DE WETENSCHAP ACHTER BODYPUMP
De kracht van BODYPUMP™ zit zoals gezegd in energieverbranding. Maar dat niet alleen. De training bestaat uit een vast programma van 60 minuten. Juist die herhaling zorgt ervoor dat alle spiergroepen even vaak getraind worden. Ook wel het REP Effect genoemd.

BODYPUMP™ 45 min. (live & Virtual)

Duur: 45 minuten
Intensiteit: ☆☆
Benodigdheden: Binnenschoenen en handdoek

Doel: Met deze barbell workout voor het hele lichaam verbrand je veel calorieën, word je sterker en strakker, vergroot je je core kracht en verbeter je je botstructuur.
.
Voordeel van het 45 minuten format?
.
In deze verkorte versie worden spiergroepen samengevoegd. Door deze manier van trainen verhoog je de verbranding enorm. Je geeft je lichaam een flinke boost, korter trainen is zeker niet minder intensief.

GRIT™ Strength (Virtual)

Duur: 45 minuten
Intensiteit: ☆☆☆
Benodigdheden: Binnenschoenen en handdoek

LES MILLS GRIT™ Strength is een high-intensity interval training van 30 minuten. Je wordt tot het uiterste gepusht en verder! Je traint met een halter, gewichtschijven en je eigen lichaamsgewicht. Je ontvangt maximale persoonlijke aandacht omdat je in een kleine groep traint. Met de coach die samen met jou op de workout vloer meetraint en die jou en het team motiveert, zul je versteld staan van hoe hard je kunt trainen. En het beste van alles: je behaalt de resultaten waar je naar op zoek bent.
.
Voordelen:
 Snelle resultaten
 Je bouwt snelheid op
 Je krijgt een slank en atletisch lichaam
 Je verbrandt tijdens de workout heel veel calorieën
 Zorgt ervoor dat je metabolisme overuren maakt, je verbrandt nog uren na de workout extra calorieën
 Je hoeft geen uren te trainen om resultaat te boeken, 30 minuten is alles wat je nodig hebt
 Train samen met een gemotiveerd team op je eigen tempo
.
Let op: Vanwege de hoge intensiteit is deze les enkel toegankelijk voor fitte en blessure vrije mensen!

GRIT™ Athletic (Virtual)

Duur: 45 minuten
Intensiteit: ☆☆☆
Benodigdheden: Binnenschoenen en handdoek

Les Mills GRIT Athletic is een High-Intensity Interval Training (HIIT) van 30 minuten. Het is een workout waarbij je je conditie kunt verbeteren. Ontworpen om je te laten presteren als een atleet. Tijdens de workout gebruik je een step, oefeningen met je eigen lichaamsgewicht en multidimensionale conditietraining. Verbeter je algehele atletische prestaties met kracht, behendigheid, snelheid en power.
.
Les Mills GRIT Athletic gebruikt de allernieuwste HIIT en combineert deze met krachtige muziek en inspirerende coaches die samen met jou op de vloer trainen en je motiveren om hard te werken en super snel, super fit te worden.

BoX-Kick

Duur: 45 minutes
Intensiteit: ☆☆☆
Benodigdheden: Binnenschoenen, handdoek en eventueel bokshandschoenen (ook verkrijgbaar bij mac)

Doel: Je werkt aan je conditie, spierversteviging en je verbrand ongelofelijk veel vet, zonder dat je het door hebt.
.
BoX-Kick is een groepsles waarbij gebruik gemaakt wordt van een KickBag. Op de KickBag worden verschillende boks- en traptechnieken aangeleerd op muziek. De bewegingen zijn een uitstekend middel om aan je conditie te werken, vet te verbranden en stress te ontladen. Geen nood, er wordt nooit met een sparring partner gewerkt. Iedereen kan BoX-Kick volgen. Of je nu getraind, ongetraind, jong of oud bent. BoX-Kick wordt “The ultimate Workout” genoemd. En dat is niet voor niks, je werkt aan je conditie, spierversteviging en je verbrand ongelofelijk veel vet, zonder dat je het door hebt! BoX-Kick is namelijk ook echt FUN! Doe mee en merk hoe leuk het is!

Bodyshape

Duur: 45 minuten
Intensiteit: ☆☆
Benodigdheden: Binnenschoenen en handdoek

Doel: Fit worden en blijven, Sterker worden en meer Flexibel.
.
Je capaciteit voor vetverbranding neemt toe, je verbetert je hormoonhuishouding en je immuunsysteem wordt sterker.
.
Zoals de naam al zegt train je in deze zeer afwisselde training je hele lichaam door middel van conditietraining gecombineerd met spierversterkende oefeningen. Aerobics, step- en spiertraining wordt gecombineerd in een intervaltraining waarin je gebruik maakt met onder andere gewichten, elastieken en bosuballen.
.
Level: geen moeilijke choreografie, maar hard weken! Voor alle niveau’s omdat je de intensiteit en het gewicht zelf kunt bepalen.

GRIT™ Cardio (Virtual)

Duur: 30 minuten
Intensiteit: ☆☆☆
Benodigdheden: Binnenschoenen en handdoek

GRIT Cardio is 30 minuten high-intensity interval training waarbij je snel je conditie verbetert, je snelheid verhoogt en heel veel calorieën verbrandt. Je doet veel oefeningen met je eigen lichaamsgewicht, zonder gebruik van materialen. De oefeningen zijn eenvoudig en makkelijk te volgen, maar het is wel intens! De workout is wetenschappelijk onderbouwd en uitgebreid getest. Je wordt gemotiveerd door een fanatieke coach die met je meetraint op de vloer, je tot het uiterste pusht en ervoor zorgt dat je het maximale uit jezelf haalt.

BBB (Buik, Benen, Billen)

Duur:  45 minuten
Intensiteit: ☆☆
Benodigdheden: Binnenschoenen en handdoek

Doel: In deze les combineren we Core training met Been training om fit te worden en te blijven.
.
Core stability: De betekenis van‘Core’ is romp. En dus is Core Stability niet meer dan de stabiliteit van de romp. De stabiliteit van de romp wordt gehandhaafd door verschillende groepen spieren die zorgen voor een goede energie transfer, van de grote delen van het lichaam naar de kleine delen van het lichaam. De romp is bij allerlei soorten bewegingen betrokken en zorgt voor stabiliteit en krachtgeneratie. Met een sterke core verbetert je houding, zal je minder last hebben van pijnklachten in de onderrug en zal je merken dat je meer kracht hebt bij dagelijkse activiteiten.

Spinning

Duur:  45 minuten
Intensiteit: ☆☆

Benodigdheden: Binnenschoenen of fietsschoenen en handdoek

Spinning is een indoor cycling les op het ritme van motiverende muziek. Je verbrandt veel calorieën en je wordt snel fit. Spinning is gebaseerd op wielrennen en bestaat uit een aantal beklimmingen en sprints. Je bepaalt zelf de intensiteit van je workout met een weerstandsknop op de fietsen en je pedaalsnelheid.

Cycle and Strength

Duur:  60 minuten
Intensiteit: ☆☆

Benodigdheden: Binnenschoenen of fietsschoenen en handdoek

We beginnen met 30 minuten spinning. Deze spinning is gebaseerd op HIIT. Daarna gaan we van de fiets over op de STRENGTH sessie. Dit zijn full body oefeningen met gewichten maar ook met eigen lichaamsgewicht.