Bartjan: ‘Bodyattack is altijd zó’n feestje!’

Bartjan: ‘Bodyattack is altijd zó’n feestje!’

Het geheim van Bodyattack? Bartjan hoeft er amper over na te denken: “Bodyattack is altijd een feestje”, lacht de instructeur (28). “Ik ken geen andere groepsles met zulke super opzwepende muziek en leuke, spontane pasjes. De chorografie lijkt op het eerste gezicht misschien lastig, maar dat is die allerminst. De oefeningen herhalen zich telkens, dus je raakt er snel aan gewend. En als je eens een pasje mist? Ach, dat maakt helemaal niet uit! Bodyattack is vooral een leuke tijd hebben!”

Eigenlijk was het een beetje per toeval. “Toen Gerda als Bodyattack-instructeur bij mac stopte, was er niet direct een vervanger voorhanden”, zegt Bartjan. “Het had er alle schijn van dat Bodyattack van het rooster zou verdwijnen. Dat vond ik erg jammer, want de les is zó leuk! mac vroeg me vervolgens of ik het niet leuk vond om te Bodyattack te geven? Ik moest er even over nadenken. Maar ik heb toch de knoop toen doorgehakt: Ja, ik doe het!”

Energie
Wie ooit bij Bartjan Bodyattack heeft gevolgd, kent het enthousiasme dat hij altijd in zijn lessen stopt. “Het geven van deze les bevalt me supergoed! Het is zo’n gezellige, leuke groep, met vaak dezelfde mensen. Zij zijn allemaal erg Bodyattack-minded. Iedereen kijkt altijd enorm uit naar nieuwe releases. En van al dat enthousiasme krijg ook ik weer energie! Sowieso is dit een les waarbij je je hele lichaam traint. Elke spiergroep gebruiken we en bovendien groeit je uithoudingsvermogen. Na afloop heb je echt het gevoel iets gedaan te hebben.”

De deur op slot
Bartjan werkt fulltime als docent en volgt bovendien een aanvullende opleiding in Utrecht. “Ja, het is wel druk allemaal. Elke dinsdag moet ik vrijhouden om Bodyattack te geven, maar ik heb het er graag voor over. Sporten moet ik toch, dus dat kan prima op deze manier. Er zitten flink wat uren in Bodyattack geven, want natuurlijk moet ik elke drie maanden een nieuwe release leren. Dat doe ik thuis, in de slaapkamer. Dan gaat de deur op slot, de muziek hard aan en ga ik oefenen. Ja, dat blijf ik voorlopig zo doen. Ik ga absoluut door met Bodyattack!”