Belangrijke update over de coronamaatregelen

Belangrijke update over de coronamaatregelen

Een flinke tegenvaller! Helaas is het vanwege corona vanaf woensdagavond 22.00 uur verboden om grote groepslessen onder leiding van een instructeur te geven. Deze regel geldt in principe voor twee weken, waardoor er bij mac dus voorlopig geen yoga en Athletic lessen met een instructeur. Niet getreurd: we hebben allerlei oplossingen zodat je ‘gewoon’ kan blijven sporten, zowel bij mac als via een livestream!

mac-logo-roze

Allereerst belangrijk om te zeggen: het blijft toegestaan om te sporten in onze fitnesszaal. Alle leden – dus ook als je alleen een yoga of Athletic abonnement hebt – mogen de komende tijd gebruikmaken van onze gym! Wel is het belangrijker dan ooit om je van tevoren aan te melden via het reserveringssysteem! Natuurlijk kan je bij onze instructeurs terecht voor begeleiding in de fitnesszaal. Wil je advies of een trainingsschema, maak daarvoor dan aan onze balie een afspraak.

Virtueel
In de groepsleszaal is het de gehele dag door mogelijk om een virtuele training van Les Mills te volgen (zonder mac-instructeur). Dit zijn de lessen Bodypump, GRIT, BodyCombat en CXWORX. De overheid staat toe dat groepjes van maximaal twee personen samen binnen sporten. Meerdere groepjes in een ruimte zijn toegestaan. Als op het scherm een virtuele training draait, hebben we ruimte voor vier groepjes van twee personen. De afstand tussen deze groepjes is ruim en meer dan 1,5 meter. Ook binnen je groepje behoud je altijd 1,5 meter afstand. Je mag je ook zeker niet mengen met een ander groepje. Je hoeft natuurlijk niet per se iemand mee te nemen om samen een groepje te vormen. Ook voor een virtuele training moet je je vooraf aanmelden!

Spinning
Het is mogelijk in de Spinning-zaal maximaal 45 minuten gebruik te maken van een Spinning-fiets. Er draait hier continu opzwepende muziek waarop je voor jezelf kan spinnen (zonder instructeur dus). Wil je spinnen, dan moet je je hiervoor vooraf aanmelden. Bovendien is de Small Group-zaal open om voor jezelf te trainen. Houd hier uiteraard ook 1,5 meter afstand van andere leden. Een plek reserveren voor deze zaal is ook noodzakelijk.

Online lessen
Online gaan we dagelijks verschillende groepslessen streamen. Voor Athletic zijn dit Bodytraining, BBB, Sportend Ouder Worden en GRIT (Cardio & Athletic). Bovendien geven we online yoga (Power Yoga, Pilates, Vinyasa Yoga, Yin Yoga). Er zijn in de ochtend- en avonduren online lessen. Voor de streams van de Athletic-lessen is het mogelijk om per les in onze zaal maximaal twee leden te laten meedoen. Let wel: je komt dan in beeld tijdens de stream. Wil je hieraan meedoen? Stuur dan een email naar info@macmaastricht.nl.

Hoe werkt het?
Je plekje voor een online les reserveer je via het reserveringssysteem. Je doet mee door voor aanvang in het rooster op de online les te klikken en vervolgens op het blauwe blokje ‘Online class’. Vervolgens kom je op een pagina, met ‘Launch meeting’. Klik op dit blauwe blok. Via Zoom krijg je dan automatisch verbinding met mac. Het prettigste is om een online les via je computer of Ipad te volgen. Bij vragen over online lessen, neem dan via 043 325 8179 contact met ons op! Het rooster voor de online lessen komt snel op de site.