Bodypump haalde instructrice Denise uit haar comfortzone

Bodypump haalde instructrice Denise uit haar comfortzone

Het was het eerste dat bij Denise door haar hoofd schoot, toen werd geopperd of ze misschien Bodypump-instructrice wilde worden: “Ikke? Doei! Dat ga ik zeker niet doen!” Maar voordat ze die eerste gedachten daadwerkelijk wereldkundig maakte, zette Denise de voor- en nadelen van het lesgeven toch op een rij. Wat ze uiteindelijk zei? Met inmiddels zes jaar ervaring als Bodypump-instructrice, laat dat zich eenvoudig raden!

“Ik deed al zes jaar aan Bodypump, op het moment dat iemand me die vraag stelde om les te gaan geven”, blikt Denise nu terug. “Ik kende de technieken en wist hoe de les in elkaar stak. Maar ik wilde niet in het middelpunt van de belangstelling staan. Mensen kijken dan constant naar je. Presentaties geven vond ik op school juist vreselijk. Maar ik besefte ook dat Bodypump geven, me uit mijn comfortzone zou halen. Dus toen ben ik het toch gaan doen. Nu ga ik er gewoon staan en maakt het me niets meer uit dat mensen naar me kijken.”

Alle spieren trainen
Bodypump is wereldwijd één van de populairste groepslessen. Ook bij mac zijn er veel leden die minimaal eenmaal – in veel gevallen vaker – per week Bodypump doen. Denise begrijpt dat heel goed. “In een uur tijd train je alle spieren in je lichaam. Bovendien zie je snel het resultaat van je inspanningen. Tijdens mijn les let ik er zeer op of leden de technieken goed uitvoeren. Dat is echt heel belangrijk. Ook vind ik het leuk om mensen tijdens de les uit te dagen en net dat stapje verder te laten gaan. Nee, ik wil geen andere les dan Bodypump geven. Een keertje meedoen aan iets anders is leuk. Maar ik ben echt van de Bodypump.”

Routinier
Na zes jaar lesgeven en daarvoor zes jaar als deelnemer, heeft Denise inmiddels al heel wat Bodypump-releases meegemaakt. “Ik denk dat ik ergens bij release nummer 70 ben begonnen en we zitten nu bij 111. Elke drie maanden is er een nieuwe release, met andere bewegingen en muziek. Na een maand of twee ga ik wel oude nummers in de release mixen. Dan vind ik het tijd voor iets anders. Maar vervelen doet Bodypump me niet.”

Elke woensdagavond
Denise geeft elke woensdagavond om 20 uur haar Bodypump-les bij mac SportsClub. Natuurlijk ben je van harte uitgenodigd om met haar mee te doen!