Zo voorkom je dat afvallen een bron van frustratie is!

Zo voorkom je dat afvallen een bron van frustratie is!

Afvallen kan een grote bron van frustratie zijn: je verliest niet zo snel of zo veel gewicht als je had gehoopt en je vindt het lastig om gemotiveerd te blijven. In groepsverband en onder professionele begeleiding werken aan een gezonder lichaam biedt dan uitkomst. Samen met anderen en met de juiste hulp bereik je wél het gewenste resultaat.

Eén van de belangrijkste oorzaken waarom mensen te zwaar worden, is dat ze onbewust leven. Veel zaken in ons dagelijkse leven zijn zo vanzelfsprekend, dat je er niet meer bij nadenkt. Dus is het vaak een aangeleerde gewoonte om bepaalde (ongezonde) voeding te nemen of na een lange dag op kantoor languit op de bank te gaan liggen. Het is bijzonder lastig om in je eentje zo’n vast patroon te doorbreken.

Kom van de bank af
Wil je daadwerkelijk kilo’s kwijtraken, dan is dat toch noodzakelijk. Allereerst is het zaak om van die bank te komen en meer aan lichaamsbeweging te doen. Ideaal daarvoor is het succesvolle Fit & Fatloss Program van mac SportsClub, waarmee je in amper acht weken tijd het maximale resultaat bereikt. Met één van onze coaches train je minimaal driemaal per week (vaker mag natuurlijk ook) in kleine groepen, en werk je – geheel op jouw niveau – aan een fitter en sterker lichaam. Samen sporten heeft verschillende voordelen: je motiveert elkaar en het is natuurlijk een stuk gezelliger!

Gezond voedingspatroon
(Vaker) sporten is slechts één facet van het afvallen. Vanzelfsprekend is regelmatige lichaamsbeweging belangrijk, maar zonder een gezond(er) voedingspatroon bereik je nooit het optimale resultaat. Met een op jouw situatie afgestemd voedingsschema – om je daar vervolgens ook aan te houden! – voorkom je dat de calorieën die er tijdens het sporten vanaf vliegen tijdens het eten er alweer bij komen. In het Fit & Fatloss Program hanteert mac verschillende, specialistische dieetprogramma’s, zoals eiwitrijk, glutenvrij, koolhydraatarm, vegan en vegetarisch. Natuurlijk is het dieet afgestemd op ieders unieke ruststofwisseling, die we uiteraard meten.

Wil je ook deelnemen aan het Fit & Fatloss Program van mac SportsClub? Kom dan langs, bel naar 043 – 325 81 79 of stuur een email naar info@macmaastricht.nl.