Dennis, de nieuwe bezige bij van mac SportsClub

Dennis, de nieuwe bezige bij van mac SportsClub

Doe eens mee met de Small Group Training van Dennis, de nieuwste mac-instructeur, en ongetwijfeld valt je direct op hoe goed hij in zijn les iedereen in de gaten houdt. Een kleine aanwijzing hier, een aanmoediging daar. Als een bezige bij vliegt Dennis door de ruimte, iedereen stimulerend om de oefeningen op zijn of haar niveau zo goed mogelijk uit te voeren. Niets, maar dan ook echt niets lijkt aan zijn aandacht te ontsnappen.

Met een gerust hart kan je stellen dat Dennis (27) precies weet wat hij doet. Nadat hij succesvol zijn opleiding aan het CIOS afrondde, zit hij momenteel in de afrondende fase van de studie fysiotherapie. Met andere woorden: Dennis kent de beste oefeningen én weet precies hoe het menselijke lichaam hierop reageert. “Ik heb vanwege mijn achtergrond wellicht wat meer anatomische kennis dan gemiddeld”, zegt Dennis. “Die kennis zet ik in bij de benadering van mijn les. Als toegevoegde waarde van mijn opleiding fysiotherapie kan ik bijvoorbeeld mensen die herstellende zijn van een blessure tijdens Small Group Training extra bijstaan. Ik kan ze onder andere precies de houdingen tonen die voor hun situatie optimaal zijn.”

Goede basis
Dennis kwam via instructrice Shanice bij mac terecht. “Ik kende haar al een tijdje, en ze was heel positief over mac. Met nog zes maanden voordat mijn studie tot fysiotherapeut is voltooid, wilde ik graag al in het vak actief zijn. Fitness en sporten heb ik altijd leuk gevonden. Door bij mac te werken, creëer ik voor mezelf al een goede basis voor later. Uiteindelijk zou ik in mijn werk een combinatie van fysiotherapie en sport super interessant vinden. Ik denk bijvoorbeeld aan sportfysiotherapie, waarbij ik sporters begeleid in hun sporttrajecten.”

Doorgroeien
Vooralsnog geeft Dennis Small Group Training (elke woensdag) en TRX (elke maandag). “TRX is een training die ik zelf ook doe. De oefeningen die ik dan doe, verwerk ik in mijn les. Bij een les op muziek, zoals Bodypump, ligt mijn interesse niet zo zeer. Persoonlijke begeleiding, dat vind ik juist wel erg leuk. Wellicht ga ik dat in de toekomst ook hier doen. Als er mogelijkheden zijn om bij mac door te groeien, dan zou dat mooi zijn!”