Dit zijn onze leden!

Dit zijn onze leden!

Ben jij een Millennial (geboren tussen 1980 en 1995) of Gen Z (geboren tussen 1995 en 2010)? Grote kans dat je dan lid van een sportschool bent! Uit nieuw onderzoek van Les Mills blijkt dat in de gyms een generatieverschuiving gaande is: oudere leden verdwijnen en 80 procent van alle huidige leden is tussen 1980 en 2010 geboren. Dat steeds meer jongere leden de gyms bevolken, betekent ook dat sportscholen op hun verwachtingen en wensen moeten inspelen.

Aan meer dan 12 duizend mensen in 22 landen vroeg Les Mills hoe en waar ze het liefste trainen. Vooral jongere generaties verwachten dat een sportschool standaard de nieuwste technologieën in hun trainingsaanbod integreert. Virtuele lessen – zoals ook mac SportsClub aanbiedt – zijn een mooi voorbeeld. Van de deelnemers aan virtuele lessen is 65 procent Millennial of Gen Z.

Vaak in de gym
Naar de sportschool gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar als iemand in een gym sport, dan komt 84 procent van de leden drie keer per week of vaker. Gen Z’ers zijn zelfs actiever dan gemiddeld. Bijna negen op de tien traint minimaal drie keer per week, Millennials volgen hen op de voet. Daarbij geven ze aan een gezonde levensstijl erg belangrijk te vinden. Beide groepen vinden het bovendien echt heerlijk om zich in het zweet te werken en zien sporten bovendien als een sociale bezigheid.

Inspiratie en motivatie
Millennials en Gen Z’ers willen plezier in het sporten hebben. Instructeurs leveren daaraan een belangrijke bijdrage. Raken de sporters geïnspireerd en gemotiveerd door de instructeurs, dan komen ze geregeld terug in de groepsles. Ruim een derde van de Millennials en Gen Z’ers vindt de kwaliteit van de instructeur zelfs doorslaggevend voor het bijwonen van een les.