Het leven van Eloisa: 24 uur per dag yoga!

Het leven van Eloisa: 24 uur per dag yoga!

Het hele leven van Eloisa draait om yoga. Het bewijs? Neem een gemiddelde woensdag, als de Venezolaanse om 9 uur ’s ochtends in de mac Body & Mind studio Hatha Yoga geeft. Voor veel deelnemers vormt deze heerlijke les het startpunt van hun dag. Eloisa heeft er op dat moment al heel wat uurtjes op de yoga-mat opzitten.

Voor Eloisa is yoga een levensstijl. “Voordat ik bij mac mijn les geef, heb ik elders ook al een les gegeven. Daarvoor heb ik voor mezelf thuis al yoga beoefend. Elke morgen sta ik om 4 uur op. De meeste mensen vinden dat heel vroeg. Ik denk het een vorm van discipline is en ik hou ervan. Het feit dat ik alleen yoga in de ochtend en de avond geef, maakt dat ik overdag ruimte voor andere dingen heb. Dat biedt me de mogelijkheid voor een powernap en geeft me de energie om mijn dagelijkse routine vol te houden.”

Druk verkeer
“Aan vroeg opstaan raak je gewend, als je in Caracas bent opgegroeid,” zegt ze. “School start erg vroeg en het verkeer in de stad is enorm druk. Dus je moet wel vroeg uit de veren. ’s Avonds laat ging ik dan naar huis, om de volgende dag dit patroon te herhalen. Dat was mijn leven toen. Nu word ik wakker met yoga, wat me plezier en vrede geeft.”

Yoga-virus
Kennis overdragen aan anderen zit Eloisa in het bloed. Voordat ze haar leven volledig aan yoga wijdde, was ze als lerares op een school werkzaam. Op een gegeven moment kwam Eloisa in aanraking met yoga en raakte er helemaal van in de ban. Bevangen door het yoga-virus reisde ze zelfs naar India om zich daar verder in de yoga-kunsten te verdiepen. Sinds dat moment gaat ze er erg jaar terug om kennis van yoga verder te verdiepen. Na gewoond te hebben in Polen, Spanje en Duitsland, verhuisde Eloisa naar Maastricht en startte ze les te geven bij mac.

Balans
“Yoga brengt me heel veel”, vertelt ze vol passie. “Dankzij yoga kan ik op een gezonde manier relaties onderhouden met mezelf en anderen. Voordat ik aan yoga deed, was ik geregeld in een gym te vinden en volgde ik zeer strenge diëten. Dankzij yoga heb ik mentale gesteldheid gekregen om de juiste balans in mijn leven te vinden.”

Warm land
Dus voor wie erover mocht twijfelen: het lijkt uitgesloten dat Eloisa op korte termijn een carrièreswitch maakt. Sterker nog, kijk niet verbaasd op als zij ooit een eigen yoga-studio opzet. Waar? Dat is de grote vraag! “Mijn vriend en ik overwegen te verhuizen naar een land waar het ook in de winter lekker warm is. Ik zou graag bij het strand wonen”, droomt Eloisa hardop. “Waar het dan ook is, ik zal altijd yoga blijven doen.”

Wil je ook eens onder leiding van Eloisa meedoen aan Hatha Yoga? Ze geeft de les elke woensdagmorgen om 9 uur!