Onze nieuwe les Restorative Hatha Yoga: wat is het precies?

Onze nieuwe les Restorative Hatha Yoga: wat is het precies?

Misschien heb je de groepsles al op ons rooster zien staan of – nog beter – heb je al eens meegedaan. Sinds een aantal weken geeft Fanny elke dinsdagavond om 20.45 uur Restorative Hatha Yoga in onze Body & Mind studio! Benieuwd wat de les inhoudt? We geven alvast een inkijkje!

Het is het ultieme vooroordeel van Restorative (Hatha) Yoga: ‘Het is de ideale les als je helemaal niets wilt doen’. Inderdaad is dit niet de meest actieve yoga-vorm, maar Restorative Yoga is absoluut goed voor je. Restorative Yoga is een ‘herstellende yoga’. Tijdens deze les spreek je het vermogen van je lichaam aan om te herstellen. Heb je bijvoorbeeld een blessure (gehad), een drukke tijd op school of je werk achter de rug, of voel je je helemaal fit, dan is Restorative Yoga echt iets voor jou. Tijdens de les doe je namelijk oefeningen die je lichaam rust geven.

Langer aanhouden
Denk daarbij aan het langer aanhouden van de oefeningen, die bovendien niet bijzonder inspannend zijn. Veel oefeningen doe je liggend, al zijn er ook zittende houdingen. Ook is het belangrijk om je tijdens Restorative Hatha Yoga te focussen op je ademhaling, waardoor je eigenlijk een vorm van meditatie nastreeft.

‘Get your body ready for summer’-deal
Restorative Hatha Yoga is elke dinsdagavond om 20.45 uur bij mac Body & Mind.
Heb je nog geen membership, maar wil je deze les – of één van de andere yoga-lessen, Mindfulness en Pilates – volgen? Profiteer dan van onze tijdelijke ‘Get your body ready for summer’-deal! Kijk hier voor meer informatie!