Geschrokken van de eigen foto

Geschrokken van de eigen foto

Stefano herinnert zich het moment nog exact: “Kortgeleden moest ik mijn paspoort vernieuwen”, vertelt de Braziliaan (26). “Toen ik mijn pasfoto zag, schrok ik. Mijn hoofd was zo rond! Op dat ogenblik dacht ik: ‘Hier moet ik iets aan gaan doen’. Mijn vetpercentage was simpelweg te hoog. Door deel te nemen aan het Fit & Fatloss Program van mac wil ik wat kilo’s verliezen en me fitter voelen.”

Vorig jaar verhuisde Stefano naar Nederland. Eerst om te studeren, momenteel werkt hij hier. “In Brazilië sportte ik, maar eenmaal in Nederland niet meer. Het gevolg was dat ik zwaarder werd. Mijn vrienden vertelden me toen over mac. Het was inderdaad een goed idee om lid te worden van een sportschool. Maar ik ging niet echt vaak. In de gym moet je echt weten hoe je de oefeningen doet. Ik wist dat niet. De manier waarop de trainingen van het Fit & Fatloss Program zijn ingericht, vind ik prettiger. Ik probeer geen les te missen. Aan Constance heb ik gevraagd hoe straks verder te gaan, nadat het programma is voltooid.”

Opent je ogen
Een belangrijk aspect van het Fit & Fatloss Program is het voedingsadvies. “Verantwoord eten is het lastigste onderdeel van het programma. Bijvoorbeeld als student eet je onregelmatig en niet altijd gezond. Het voedingsadvies zorgt er vooral voor dat ik me bewuster ben van wat ik allemaal consumeer. Vaak is eten een gewoonte, zonder jezelf te realiseren dat een bepaald gerecht slecht voor je is. Het programma opent echt je ogen.”

Oude gewoonten
De belangrijkste vraag is natuurlijk: werkt het Fit & Fatloss Program voor Stefano? “Ja”, zegt hij volmondig. “Ik ben nu een ruime maand bezig en voel mezelf veel beter. Ik sport vaak, eet gezonder. De volgende stap is om straks niet in oude gewoonten terug te vallen. Ik denk dat dit type programma dat voorkomt. Je kunt beter meedoen aan Fit & Fatloss, waarin je geleidelijk afvalt, dan aan een programma waarin je in bijvoorbeeld drie weken tijd veel gewicht verliest. Waarschijnlijk heb je die kilo’s er daarna snel weer bij.”

Join!
Wil je 2019 ook starten met een gezondere en fittere levensstijl? De volgende ronde van het Fit & Fatloss Program start op 7 januari 2019! Je kunt je nog inschrijven! Wil je meer informatie of je aanmelden? Bel (043 325 8179) of mail (info@macmaastricht.nl.) ons!