Yoga: waarom het écht iets voor jou is!

Yoga: waarom het écht iets voor jou is!

mac heeft een geweldige actie: als je nu een jaarabonnement voor onze Body & Mind studio neemt, dan doe je de eerste twee maanden helemaal gratis aan yoga, Pilates en Bodybalance! Waarom yoga zo goed voor je is? We weten wel een paar redenen!

Yoga zorgt voor flexibiliteit
Yoga wordt vaak geassocieerd met ingewikkelde oefeningen in allerlei houdingen, waarvoor een hoge mate van flexibiliteit nodig is. Maar je hoeft helemaal niet superflexibel te zijn om aan yoga te doen. Sterker nog: als je de oefeningen goed uitvoert, dan word je vanzelf flexibeler. Veel van de oefeningen rekken namelijk de spieren op en verhogen de bewegingsruimte in de spieren.

Yoga zorgt voor kracht
Misschien verwacht je het niet, maar van yoga krijg je sterkere spieren. De staande houdingen die je tijdens de les aanneemt, zorgen voor meer kracht in je bovenbenen (hamstrings en quadriceps) en de buik. Liggende houdingen zijn goed voor de buik- en rugspieren. Zittende oefeningen zijn juist goed voor wervelkolom.

Yoga zorgt voor een betere houding
Hoe we lopen, zitten, slapen en beweging is van grote invloed op ons lichaam. Bij een foute houding kan je je wervelkolom, schouders en knieën te zeer belasten, met pijn als gevolg. Als je met yoga je flexibiliteit en kracht versterkt, heeft dit ook een positieve invloed op je houding.

Yoga vermindert stress
Veel beoefenaars geven ons als feedback dat yoga zo heerlijk ontspant. Dat klopt! Van yoga word je kalmer en minder gespannen, en vermindert je stresslevel. Dat, komt deels door de ademhalingsoefeningen die je tijdens de lessen doet. In veel yoga-lessen is de ademhaling diep en lang. Daardoor blijft je hart rustig bloed pompen en ontspan je.

Yoga houdt je gezonder
Meer flexibiliteit, meer kracht, een betere houding en ademhaling, en minder stress: allemaal ingrediënten die helpen dat je gezonder leeft. Zo hebben mensen met klachten of ziekten als hartklachten, een te hoge bloeddruk, astma en rugpijn dus ongetwijfeld profijt van yoga.

Actie Body & Mind
De actie van mac Body & Mind loopt tot en met 15 november 2019. Wil je direct starten? Schrijf je dan nu aan de balie van onze locatie aan de Brusselsestraat 74A in en doe vandaag nog mee aan je eerste les! 

Je kan kiezen uit drie verschillende abonnementen:

– 1 les per week Body & Mind:
De eerste twee maanden gratis, daarna € 39.00 per maand

 2 lessen per week Body & Mind:
De eerste twee maanden gratis, daarna € 49.00 per maand

– Onbeperkt toegang tot de Body & Mind lessen:
De eerste twee maanden gratis, daarna € 59.00 per maand

Alle abonnementen bieden bovendien ongelimiteerde toegang tot onze sauna! Inschrijfgeld is € 25,00 en voor het lidmaatschap pasje betaal je € 12,50. Deze krijg je terug wanneer je je pasje weer inlevert.