Talent Florian houdt van afzien en spierpijn

Talent Florian houdt van afzien en spierpijn

Over één ding bestaat geen enkele twijfel. Florian – de tweede winnaar van mac’s got talent – wordt de langste instructeur van mac Sportsclub. Veruit. “Twee meter ben ik”, zei Florian (20) tijdens zijn auditie. Om er gevat aan toe te voegen: “En nog een paar centimeter…”

Wie geregeld de bodypump lessen bij mac volgt, is Florian ongetwijfeld al eens tegen het lange lijf gelopen. Het is de les die hij al op jonge leeftijd ontdekte. “Ik was 14 toen ik voor het eerst Bodypump deed”, blikt de uit de buurt van het Duitse Frankfurt komende Florian terug. “Meteen was ik enthousiast over trainingen in groepsverband. Sinds die eerste Bodypump ben ik uiteenlopende groepslessen gaan volgen, zoals verschillende High Intensity Classes. Daarnaast is ook badminton nog steeds onderdeel van mijn wekelijkse trainingsschema.”

Essentieel onderdeel
Kortom, de student International Business is een echt trainingsbeest. “Sporten is een essentieel onderdeel van mijn leven. Ik hou van het afzien en de spierpijn tijdens de training, en de voldoening ervan na afloop. Er is voor mij geen betere manier om een doorsnee dag door te komen dan door te zijn gaan sporten. En nu start ik dus een nieuwe fase als groepslesinstructeur. Ik kijk zeer uit naar alle geweldige ervaringen die ik ga opdoen en inzichten die ik krijg. Het is mijn wens om een goede High Intensity Trainer en Bodypump instructeur te worden. Hopelijk kan ik de leden tijdens de lessen zo motiveren, dat ze hun telkens hun limiet weten te vinden.”