Hannah Lou hoopt de wereld een beetje beter te maken met yoga

Hannah Lou hoopt de wereld een beetje beter te maken met yoga

Hannah Lou (21) staat voor een groot avontuur. Aan het begin van de zomer vertrekt onze Bodybalance-instructeur naar Azië, waar ze onder meer een yoga-opleiding van zes weken aan een gerenommeerd Indonesisch instituut gaat volgen. Zonder twijfel wacht een intensieve tijd, die van ’s ochtends héél vroeg tot in de avonduren in het teken van Vinyasa yoga staat.

Haar dagelijkse schema somt ze alvast kort op: “We staan om 6 uur op, om direct met twee uur yoga te starten. Daarna volgt een klein ontbijt, en de rest van de dag is het yoga, studie, yoga, het diner, om uiteindelijk om 9 uur weer terug op je kamer te zijn. De volgende dag begint het allemaal van voren af aan. Eén dag per week zijn we vrij en dan trekken we er met de lerares op uit. Zo gaan we naar monniken, eten we traditioneel, Indonesisch eten en gaan we bergbeklimmen. Tijdens de cursus doen we 200 uur yoga, waarna ik een officieel Vinyasa yoga certificaat ontvang. Een echt hele goede yoga instructeur heeft 200 tot 500 vlieguren, dus 200 is een mooi begin.”

Passie
Het gaat snel met Hannah Lou. Heel snel. Pas toen de Duitse studente startte met haar bachelor studie politicologie, maakte ze kennis met allereerst Pilates en later yoga. Vorige zomer viel ze tijdens de lessen in de mac Body & Mind Studio zo in positieve zin op, dat haar werd gevraagd of ze wellicht ervoor voelde om instructeur te worden. Inmiddels geeft Hannah Lou elke vrijdagavond om 7 uur Bodybalance. “I love it”, zegt ze op de vraag wat yoga voor haar betekent. “Al ben ik ook een beetje bang dat ik het lesgeven uiteindelijk te veel als werk ga zien en ik daardoor minder plezier in yoga krijg. Maar vorige week deed ik eens mee aan een les van Nathaly. Toen besefte ik weer dat yoga echt een passie voor me is.”

Een betere wereld
Yoga is ideaal om te ontstressen, iets dat in de politiek goed van pas kan komen. “Politiek is inderdaad een stressvolle manier van leven”, beaamt Hannah Lou. “Ik startte yoga, omdat je daarmee even tot rust kan komen. Je leert er te focussen op één ding en dat je ergens de tijd voor neemt. Dat gebeurt niet in de politiek. Maar ook politiek is een passie. De politiek is zo vol van de wereld veranderen. Ik heb ook het idee dat ik de armen rijker moet maken, of zoiets. Misschien draag ik er elke vrijdag ook aan mee dat ik de wereld een beetje beter maak, in elk geval voor de mensen in mijn les. Mijn moeder zegt altijd: ‘Je kunt starten te helpen zodra je de deur hebt geopend’. Ik wil heel graag anderen helpen. Dat kan in de politiek of in de yoga studio zijn.”