Hoe houd je je goede voornemens vol?

Hoe houd je je goede voornemens vol?

De eerste maand van 2020 zit er alweer op. Zeg eens eerlijk: lukt het jou om je goede voornemens vol te houden? Kom je daadwerkelijk trouw naar de sportschool, probeer je nog af te vallen en een gezondere levensstijl aan te houden? Als het antwoord geen volmondig ‘ja’ is, dan hebben we hier enkele tips!

 

1. Blijf realistisch
Niets is zo frustrerend als moeten constateren dat je gestelde doelen eigenlijk onhaalbaar zijn. Grote kans dat de moed je in de schoenen zakt en je helemaal de handdoek in de ring gooit. Houd je doelstellingen daarom realistisch en probeer die stap voor stap te bereiken.

2. Maak een lijst met voor en tegens
Iedereen gaat wel eens door een moeilijke fase. Dan is het prettig om te weten waarvoor je iets doet. Maak daarom een lijstje met wat de voordelen van je doelen zijn. Bij het realiseren van een gezonde levensstijl kunnen de voordelen echt niet op tegen de nadelen.

3. Houd de voortgang bij
Verandering gaat vaak langzaam. Voor je gevoel soms te langzaam. Maar dat wil niet zeggen dat je überhaupt geen progressie maakt! Voor je motivatie is het goed om de voortgang bij te houden. Ongetwijfeld geeft elke stap je een beter gevoel, hoe klein die stap ook is.

4. Houd vol
Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is o zo relevant: houd vol. Gemiddeld duurt het een drietal weken voordat je nieuw gedrag hebt aangeleerd. Die eerste fase doorkomen, is dus enorm belangrijk!

5. Beloon jezelf
Heb je een volgende mijlpaal bereikt, durf die dan (voorzichtig) te vieren. Door jezelf nu en dan te belonen, is het makkelijker om vol te houden waaraan je bent begonnen. Ben ook vooral niet te hard voor jezelf op momenten dat je even met tegenslag te maken krijgt!

6. Start opnieuw
Ben je al een poos bezig en is de moed je inmiddels volledig in de schoenen gezonken? Neem een dagje pauze, zet nieuwe doelen en start volledig opnieuw. Probeer ook te achterhalen waarom het in eerste instantie niet lukte. Daar leer je ongetwijfeld en helpt bij je volgende poging.

7. Vraag om hulp
Het is helemaal niet erg om aan anderen hulp te vragen. Sterker nog, het is juist goed! Bij mac SportsClub hebben we een groot, professioneel team dat jou kan helpen om een sportievere levensstijl aan te leren of om af te vallen. Voor meer informatie, bel 043 325 8179 of kom direct aan de Brusselsestraat 74A in Maastricht!