‘Af en toe neem ik gewoon een wijntje’

‘Af en toe neem ik gewoon een wijntje’

Een weekendje in het Franse Lille en zeven dagen later met vrienden naar Londen. De verleidingen om daar eens flink uit de band te springen, kunnen dan bijzonder groot zijn. “Ik zeg eerlijk: de wijn heb ik niet volledig laten staan”, lacht Jean-Luc, één van de deelnemers aan het Fit & Fatloss Program. “Maar ik heb het gecompenseerd! Ik heb negen kilometer hardgelopen en later op de avond nog gesport.”

“Het gaat goed”, is de boodschap die Jean-Luc ons na vier weken in het programma wil meegeven. Meer dan goed. Het intensieve programma om af te vallen en fitter te worden, werpt zijn vruchten bij hem af. “Ik was na de eerste week al twee kilo kwijt en mijn fitscore is 91. Dus ik ben zeker tevreden. Zelfs met twee weekeindjes weg lukt het me prima om het programma vol te houden. Of ik de fish & chips kon weerstaan? Ja hoor! Ik hou daar niet van. Ooit verbleef ik drie maanden in Engeland en toen heb ik het eens geprobeerd. Daar ben ik zó ziek van geweest. Van fish & chips was ik direct genezen.”

Leven als een monnik
Toch leefde Jean-Luc over de grens ook weer niet als een monnik. “Het is onnodig om volledig te vasten”, legt hij uit. “Tenslotte doe ik aan het programma mee om fitter te worden, niet om tien kilo af te vallen. Qua eetgedrag gaat het bij mij dan ook om het minderen. Daarom neem ik tijdens zo’n trip af en toe gewoon een wijntje. Maar er zijn ook momenten dat ik kies voor een glaasje water. Als iemand dan vraagt waarom ik dat doe, leg ik uit met Fit & Fatloss bezig te zijn. Dan begrijpen ze het wel.”

Tijd
Enkele weken geleden kreeg Jean-Luc de vraag of hij verwachtte de acht weken van het Fit & Fatloss Program vol te houden. Toen reageerde hij met de opmerking om dat op een later moment opnieuw te vragen. “Het gaat nog steeds makkelijk”, vertelt Jean-Luc, geconfronteerd met die uitspraak. “Ik kom nog steeds met plezier. Het enige lastige is om de tijd ervoor te vinden. Zo had ik gisteren een netwerkbijeenkomst bij een cliënt van me. Dat duurde tot negen uur ’s avonds, dus dan is het lastig om nog naar de gym te komen. Maar ik vind dit zo lekker en voel me er fit door, dus na het programma wil ik zeker doorgaan met het volgen van small group training lessen. Weliswaar niet meer drie keer per week naar de gym. Maar toch zeker tweemaal. Het is écht leuk namelijk.”