Jumping Fitness: de leukste groepsles op een trampoline

Jumping Fitness: de leukste groepsles op een trampoline

Jump, Jump, Jump! Leef je helemaal uit tijdens Jumping Fitness, een uitdagende les op de trampoline, die weer tweemaal per week op ons groepslesrooster staat. Elke maandag om 19.30 uur en elke zaterdag om 12.15 uur brengt instructeur Jorge je met opzwepende muziek tot grote hoogte!

Jumping Fitness is een nieuwe trainingsmethode waarbij je allerlei springbewegingen maakt op een kleine trampoline. Het is vooral gericht op een betere conditie en sterkere been- en corespieren. De training is vergelijkbaar met aerobics, maar dan sneller en iets dynamischer. Het grote verschil met een aerobicstraining is dat je bij Jumping Fitness niet zo hard op de grond landt, maar constant terugvalt in de trampoline. Hierdoor belast je de gewrichten minder en verbeter je de balans en coördinatie van het lichaam.

Plyometrisch trainen
Jumping Fitness is eigenlijk een vorm van plyometrisch trainen. Bij het trainen met een plyometrische methode voel je de weerstand als de spieren snel een kracht moet afremmen en de beweging meteen in de tegengestelde richting moeten draaien. Om dit te verduidelijken een voorbeeld: als je van een muur springt en gelijk weer omhoog springt, maak je een plyometrische beweging. Sprinten is een gedeeltelijke plyometrische training.