Anti-Gravity Yoga

Anti-Gravity Yoga

Anti-Gravity Yoga, ook bekend als aerial yoga, is een unieke vorm van oefening die traditionele yogahoudingen combineert met acrobatiek en luchtacrobatiek. Het is gecreëerd door Christopher Harrison, een voormalig gymnast en Broadway-choreograaf.

Bij anti-zwaartekracht yoga maken beoefenaars gebruik van een zijden hangmat of schommel die aan het plafond hangt om hun bewegingen te ondersteunen. De hangmat stelt de deelnemers in staat om verschillende yogahoudingen aan te nemen terwijl ze gedeeltelijk of volledig worden ondersteund door de stof, wat helpt bij het verminderen van compressie in de wervelkolom en gewrichten.

De voordelen van Anti-Gravity Yoga zijn onder andere:

  1. Decompressie van de wervelkolom: De ophanging in de hangmat zorgt ervoor dat de wervelkolom kan uitrekken en decomprimeren, waardoor de druk op de wervels wordt verminderd en rugpijn wordt verlicht.
  2. Verbeterde flexibiliteit en kracht: Anti-Gravity Yoga helpt de flexibiliteit te verbeteren, omdat de hangmat beoefenaars in staat stelt dieper in strekkingen en houdingen te gaan. Het versterkt ook de spieren, omdat het handhaven van balans en stabiliteit in de hangmat betrokkenheid van de core en andere spiergroepen vereist.
  3. Verhoogd lichaamsbewustzijn en balans: Het werken met de hangmat daagt balans en lichaamsbewustzijn uit, waardoor deelnemers hun proprioceptie en ruimtelijke oriëntatie kunnen verbeteren.
  4. Stressverlichting: Net als andere vormen van yoga omvat anti-gravity yoga ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen, die kunnen helpen stress te verminderen en een gevoel van rust te bevorderen.
  5. Leuke en unieke workout: Anti-zwaartekracht yoga biedt een dynamische en speelse benadering van oefening. Het luchtelement voegt opwinding en nieuwheid toe aan de praktijk, waardoor het voor veel mensen plezierig is.
Intensiteit:
3/5

Duur: 60

Min

Live Fusion les ( niet in de yogastudio maar op nr 74A Begane Grond)
anti gravity yoga
Whatsapp
Mac Deal

Elke maand hebben wij een nieuwe deal speciaal voor jou. Bekijk snel wat we deze maand te bieden hebben!