‘Gezonder leren leven: Het is bijna alsof je van de drugs af gaat, zo zwaar’

‘Gezonder leren leven: Het is bijna alsof je van de drugs af gaat, zo zwaar’

Instructeur Niels (34) is een ware ervaringsdeskundige. Als geen ander kent hij de lange weg die je aflegt om te komen tot een gezonde levensstijl. “Het was zo’n zes jaar geleden”, graaft Niels in zijn geheugen. “Ik was een stuk flinker dan nu en dacht: ‘Dit moet klaar zijn’. Dus ben ik met een personal trainer aan de slag gegaan, ben ik op mijn voeding gaan letten en zo uiteindelijk 25 kilo afgevallen. Omdat ik bodybuilding ging doen, werd ik ook steeds gespierder. Ik weet dus hoe lastig het is om gezonder te leren leven. Het is bijna alsof je van de drugs af gaat, zo zwaar.”

Doorzetten
De enorme metamorfose viel zijn collega’s op het werk ook op. “Steeds vaker vroegen ze me: ‘Hoe heb je dat nou gedaan? Heb je tips voor me om af te vallen?’ Het begint met het afzweren van slechte voeding, zoals frisdrank, snoepjes en chocolade. In de eerste periode gaat het soepel en val je af. Maar op een gegeven moment stagneer je. Dan heb je het gevoel dat het even niet meer lekker loopt. Dat doorgaan toch niet loont. Hoewel het zeer moeilijk is, moet je dan toch doorzetten. Met mijn eigen ervaringen én de vragen van mijn collega’s, begon ik met de gedachte te spelen om – naast mijn werk – de opleiding Fitnesstrainer A te volgen. Zo ben ik bij MAC terecht gekomen.”

Advies over training en voeding
Inmiddels is Niels één van de vaste instructeurs van de Small Group Training. Ook is hij vaak in de gym te vinden, waar hij je graag van advies voorziet over training en voeding. “Natuurlijk praat ik graag eens met je over je persoonlijke doelstellingen. Vervolgens stel ik een trainingsschema voor je op en leg ik uit wat je qua voeding moet doen. Als je eenmaal aan de slag bent, dan kan je altijd bij me aankloppen. Ik motiveer je en eventueel vertel ik je míjn verhaal. Over hoe lastig ik het soms had. Hopelijk heb je dan iets van: ‘Als hij het kan, dan kan ik het ook.’

Maak een afspraak
Wil je ook eens met Niels praten over een trainingsschema? Maak aan onze infobalie met hem een afspraak.