Nieuw bij mac: yoga gebaseerd op de vijf natuurelementen van Ayurveda

Nieuw bij mac: yoga gebaseerd op de vijf natuurelementen van Ayurveda

mac Yoga introduceert een nieuwe reeks yogalessen, gebaseerd op de vijf natuurelementen van Ayurveda. In vijf themaweken behandelen we aarde, water, vuur, lucht en ether, zoals die aanwezig zijn in de natuur én in jezelf! De lessen zijn vanaf 17 februari elke maandagochtend om 9 uur en worden gegeven door Caroline in haar reguliere klas. Uiteraard kan je met een mac Yoga-abonnement aan de lessen meedoen. Niet-leden betalen per les 15 euro.

De lessen zijn elke maandag, met uitzondering van maandag 24 februari. Dan is er vanwege carnaval geen les. Tijdens de lessen ligt de focus op beweging, ademhaling, concentratie, meditatie en ontspanning. De lessen zijn zeer geschikt voor beginners (als introductie in yoga), maar ook zeker voor gevorderde yogabeoefenaars.

 

1) AARDE

We beginnen deze reeks met het aarde element, dat staat voor gronding en stabiliteit, een moederlijke energie waar we tijdens deze les mee zullen werken. Een rustige/trage, aardende Hatha les met ook enkele balancerende oefeningen.

Deze les vindt morgen (17 februari) om 9.00 – 10.15 uur plaats bij de mac Yoga (Brusselsestraat 56).

Begin je week goed en doe mee aan deze les!

 

2) WATER

De tweede les van onze serie gaat over het waterelement. Water is het koele, vloeibare en zachte element. Tijdens deze les zullen we vaak soepel bewegen, waarbij poses in elkaar overvloeien.

Deze les vindt maandag (2 maart) om 9.00 – 10.15 uur plaats bij mac Yoga (Brusselsestraat 56).

Doe mee aan deze les en voel de kracht van water!

 

3) VUUR

We gaan verder met het vuurelement. Vuur staat voor transformatie, kracht, vreugde en warmte. Tijdens deze meer actieve les boosten we je humeur en ervaren we deze kracht door vooral onze buikspieren actief te gebruiken.

Deze les vindt maandag (9 maart) om 9.00 – 10.15 uur plaats bij mac Yoga (Brusselsestraat 56).

Doe mee aan deze les en voel het vuur in je buikspieren!

 

4) LUCHT

Het luchtelement is dynamisch en zorgt voor beweging. Tijdens deze les bewegen we dan ook meer actief en werken we met verschillende ademhalingsoefeningen.

Deze les vindt maandag (16 maart) om 9.00 – 10.15 uur plaats bij mac Yoga (Brusselsestraat 56).

Doe mee aan deze les en leer bewust te ademen!

 

5) ETHER

Ether of ruimte is het element dat samenhangt met spiritualiteit. Tijdens deze les werken we aan het naar binnen keren. Rust vinden in jezelf. Door poses aan te houden en je ademhaling te gebruiken komen we tot een meditatieve staat.

Deze les vindt maandag (23 maart) om 9.00 – 10.15 uur plaats bij mac Yoga (Brusselsestraat 56).

Doe mee aan deze les en vind rust in jezelf!