Nieuwe coronaregels bij mac

Nieuwe coronaregels bij mac

Vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen neemt de Nederlandse overheid strikte maatregelen. Ook mac krijgt hiermee te maken. Daarom zijn we genoodzaakt enkele veranderingen in onze huisregels door te voeren.

mac-logo-roze

Wat verandert er vanaf woensdag 14 oktober om 18 uur?
– Van de overheid mogen in een ruimte maximaal 30 mensen aanwezig zijn (exclusief medewerkers). Voor mac bestaat dit aantal uit een combinatie van leden in de fitnesszaal en de groepsleszaal. Als er een groepsles met maximaal 16 leden bezig is, dan kunnen logischerwijs minder leden gebruikmaken van de fitnesszaal. Ons dringende advies is: wil je sporten in de fitnesszaal, kom op het moment dat er geen groepsles aan de gang is (bijvoorbeeld aan het einde van de ochtend en het begin van de middag). Voor ieders veiligheid houden we het maximaal aantal leden dat op hetzelfde moment in de fitnesszaal kan sporten te allen tijde op 20.

– Doe je mee aan een groepsles (Athletic of yoga) of heb je een timeslot in de gym geboekt, dan mag je maximaal tien minuten voor aanvang bij mac aanwezig zijn. Na afloop van een les of workout in de gym moet je mac zo snel mogelijk verlaten. Blijven hangen en socializen is even niet de bedoeling.

– Sporten in de fitnesszaal is één uur per dag mogelijk. Kom ook daadwerkelijk op het geboekte tijdstip. Heb je bijvoorbeeld voor 18 uur geboekt, dan kan je sporten tot 19 uur. Als je later arriveert, dan gaat dit van je tijd af. Onze instructeurs geven tegen het einde van een timeslot aan dat er een wisseling van de wacht aanstaande is.

– Vanaf nu kan je meedoen aan één groepsles per dag. Doe je aan een groepsles mee en er blijkt dat de volgende les niet vol is, dan kan je eventueel alsnog aansluiten.

– Vanwege het beperkt aantal plaatsen in groepslessen en de gym, gaan we strenger optreden tegen leden die zonder afmelden niet komen opdagen. Een eerste keer geven we een waarschuwing, daarna brengen we bij no-show telkens 5 euro in rekening. Deze maatregel nemen we met pijn in ons hart. Helaas komt het steeds vaker voor dat leden zich aanmelden, maar toch niet komen. Daarmee duperen ze anderen die graag hun plekje hadden ingenomen. Afmelden kan tot twee uur voor aanvang.

– Het dragen van een mondmasker is verplicht. Draag je geen mondkapje, dan krijg je geen toegang tot onze faciliteiten. Eventueel kan je voor 1 euro een mondkapje kopen aan onze balie.

– De kleedkamers, douches en sauna zijn gesloten.

Al deze maatregelen zijn genomen om de veiligheid van alle mac-leden zo veel mogelijk te waarborgen. Natuurlijk hopen we dat iedereen gezond is en blijft!