Duur: 60 minuten
Intensiteit: **
Benodigdheden:
Binnenschoenen en handdoek

Doel: Met deze barbell workout voor het hele lichaam verbrand je veel calorieën, word je sterker en strakker, vergroot je je core kracht en verbeter je je botstructuur.

BODYPUMP is een groepsles waarbij je op muziek alle spieren onder handen neemt met behulp van gewichten en halters. Wij gebruiken de Les Mills smart bars.
De nadruk ligt op krachttraining, maar niet met als doel om heel gespierd te worden. Je krijgt er vaak wel een strakker lijf van en je traint het uithoudingsvermogen van je spieren. Omdat bij body pump het verbranden van energie het belangrijkst is, wordt deze workout ook wel ‘the fastest way to get in shape’ genoemd.

De BODYPUMP instructeur geeft veel opties zodat iedereen mee kan doen. Het is verstandig om met lichte gewichten te beginnen of alleen met de barbell zonder gewichten. Begin rustig en doe maximaal twee lessen per week en bouw op van 4 of 5 nummers naar een volledige les. Je merkt vanzelf na een paar keer dat je fitter en sterker wordt.

DE WETENSCHAP ACHTER BODYPUMP
De kracht van BODYPUMP zit zoals gezegd in energieverbranding. Maar dat niet alleen. De training bestaat uit een vast programma van 60 minuten. Juist die herhaling zorgt ervoor dat alle spiergroepen even vaak getraind worden. Ook wel het REP Effect genoemd.