Samen sporten: leuk én effectief!

Samen sporten: leuk én effectief!

Samen met een vriend of vriendin naar de gym: dat is toch heerlijk? Het is sowieso altijd gezellig om met zijn tweeën (of meer mensen) te sporten. Bovendien vliegt de tijd als je samen bezig bent. En natuurlijk, foto’s van jullie beiden doen het ongetwijfeld goed op Instagram! Bovendien is samen sporten ook nog eens bijzonder effectief!

Als je samen met iemand sport, dan train je ongetwijfeld harder en haak je minder snel af. Vanzelfsprekend wil je niet onderdoen voor je vriend of vriendin, die net een paar extra push-ups doet of langer op de loopband rent. Hoe meer arbeid je verricht, des te meer calorieën je verbrandt en fitter je wordt. Kortom: een win-win situatie! Een ander voordeel van gezamenlijk trainen is dat je sneller nieuwe dingen leert. Misschien doet je sportpartner effectieve oefeningen die jij nog niet kent, en kan die je overtuigen om ze ook eens te proberen. Ongetwijfeld train je daarmee spiergroepen waarvan je niet wist dat je ze had.

Motivatie
De één heeft altijd genoeg motivatie om naar de gym te gaan, een ander juist niet. Met iemand trainen is dan een goede stok achter de deur. Je stelt je vriend of vriendin toch niet teleur door op het laatste moment af te zeggen? En hoe lekker is het om aan het einde van de trainingssessie voldaan met zijn tweetjes een (sport)drankje te nuttigen, bijkomend van alle inspanningen?

Gratis naar mac
Op Valentijnsdag (14 februari) mogen al onze leden één geliefde (partner, vriend/vriendin, ouder, broer/zus, etc.) gratis naar mac SportsClub meenemen. Samen kunnen jullie gebruikmaken van alle faciliteiten en deelnemen aan alle groepslessen (Athletic, Body & Mind en Virtual). Ongetwijfeld wordt het hartstikke gezellig om samen bij ons te sporten!