‘Strijken vond ik zelfs leuker dan naar de sportschool gaan’

‘Strijken vond ik zelfs leuker dan naar de sportschool gaan’

Het is oneerbiedig om te zeggen dat Saskia (47) tot het meubilair van mac behoort. Feit is dat ze als instructeur voor Bodybalance, Yin Yoga en Pilates al acht jaar een vertrouwd gezicht is bij mac Body & Mind. Zonder twijfel had Saskia dát een decennium geleden nooit verwacht. Redelijk bij toeval is ze ooit in de yoga-wereld gerold, om er vervolgens nooit meer uit weg te gaan.

“Ik was indertijd lid van een sportschool, maar kwam er soms maandenlang niet over de vloer”, blikt Saskia terug. “Zodra ik klaar was met mijn werk, verzon ik vaak een smoes om niet te hoeven gaan: ik moest schoonmaken, eten, strijken… Het zegt genoeg dat ik strijken leuker vond dan naar de sportschool gaan. Tot op een gegeven moment Pilates in Maastricht werd geïntroduceerd. Op tv had ik daar iets over gezien, dus ik dacht: ‘Laat ik het eens proberen’. Pilates bleek zo fijn om te doen! Ik kwam na een drukke dag op kantoor in de les, en liep na een goede work-out verfrist en energiek weer naar buiten.”

Veel prikkels
Van het één kwam het ander. Op zoek naar verdere verdieping meldde Saskia zich aan voor de basisopleiding Pilates. Sindsdien is er sprake van ‘een uit de hand gelopen hobby’. Sinds ze besloot een dag minder te gaan werken, geeft Saskia ongeveer tien uur per week les. Ze merkt dat de lessen in de Body & Mind steeds populairder worden. “Mensen hebben in toenemende mate behoefte aan rust”, is haar verklaring daarvoor. “Dagelijks staan we bloot aan zo veel prikkels: drukte op het werk, thuis, sociale media. Daarom zijn we op zoek naar manieren om even met onszelf bezig te zijn. De lessen in de Body & Mind studio helpen daarbij. Ik hoor zo vaak dat men zich na afloop veel rustiger voelt. Een bijkomend effect is dat je dit doortrekt naar je dagelijkse leven. Dat je bijvoorbeeld hebt geleerd om in stressvolle situaties rustiger te reageren.”

Voldoening
Het effect dat de Body & Mind lessen hebben, verschilt per persoon. De één wordt er mentaal sterker van, terwijl een ander juist van de fysieke aspecten baat heeft. “Het zijn lessen voor iedereen. Op je eigen manier haal je je er voldoening uit. Ook ik heb dat als instructeur. Het geeft me zowel fysiek als mentaal energie, wanneer ik leden na de les tevreden zie vertrekken of als ze zichtbaar sterker zijn geworden.”