Shanice over werken bij mac: ‘Eigenlijk ben ik een soort van therapeut’

Shanice over werken bij mac: ‘Eigenlijk ben ik een soort van therapeut’

Shanice (25) barst van de ambitie. Ruim anderhalf jaar geleden startte ze als baliemedewerkster bij mac en inmiddels geeft ze ook gepassioneerd de groepslessen Box-Kick en Strong by Zumba. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt Shanice momenteel intern opgeleid om persoonlijke begeleiding te gaan geven. Na haar studie tot schoonheidsspecialiste een flinke carrièreswitch dus. “Schoonheidsspecialiste word ik later als ik ouder ben wel. Voorlopig wil ik in de fitnesswereld actief zijn”, zegt ze.

Eigenlijk per toeval is Shanice bij mac gekomen. “Ik was mijn oude baan een beetje beu. Toen vroeg mijn nichtje Nathaly, die groepslessen geeft bij mac Body & Mind, of ik misschien interesse had om hier te komen werken? Ik ben altijd heel sportief geweest. Ik heb bijvoorbeeld gevolleybald en aan hiphopwedstrijddansen gedaan. Toch was ik niet bewust op zoek naar een baan in de sport. Dit kwam gewoon op mijn pad. Het begon met een paar uur en nu ben ik hier vrijwel elke dag. Ik hou van sociaal menselijk contact. Met veel klanten bouw je een band op. Eigenlijk ben ik een soort van therapeut, want je hoort ook veel over het privéleven van mensen”, lacht Shanice.

Podiumvrees
Na een tijdje baliewerk te hebben gedaan, begon Shanice afgelopen zomer met lesgeven. “Altijd al had ik het idee om lessen te geven, maar ik heb best lang gewacht om het daadwerkelijk te doen. Ik had in eerste instantie een beetje podiumvrees. Het lesgeven vind ik nu echt geweldig. Het is heerlijk om voor een groep mensen te staan, ze te zien zweten en ze op te zwepen tijdens de les. In de freestyle-les Box-Kick kan ik me helemaal laten gaan. Het was een idee van eigenaresse Constance om ook Strong te geven. Met mijn achtergrond als danser past dat helemaal bij me. Het is heel fijn om deze lessen naast het baliewerk te geven.”

Aanpoten
Shanice is momenteel drukdoende met haar volgende stap. “Intern word ik in theorie en de praktijk opgeleid om persoonlijke begeleiding te geven. De theorie is echt belangrijk: je moet in de training precies weten waar je mee bezig bent, hoe het menselijk lichaam werkt, welke spieren je behandelt, enzovoort. Deze theoretische opleiding is heel intensief. Het is alweer een poos geleden dat ik naar school ging, dus het vele leren is een uitdaging. Nu is het even aanpoten, deze combinatie van baliewerk, lesgeven en studeren. Ik kijk ernaar uit om over een halfjaar echt leden te gaan begeleiden in de gym.”