‘Het Fit & Fatloss Program: Ik verheug me er zelfs op om te komen’

‘Het Fit & Fatloss Program: Ik verheug me er zelfs op om te komen’

Sporten heeft Jean-Luc (50) altijd gedaan. “Het is heerlijk om te hardlopen”, zegt hij, voorafgaand aan één van de intensieve sessies van het Fit & Fatloss Program. “Als advocaat zit ik hele dagen achter mijn bureau. Dan is het heel fijn om in de avonduren te sporten. Maar ik merkte dat dit er nogal eens bij in schoot, bijvoorbeeld vanwege verplichtingen na werktijd. Bovendien hou ik van lekker eten. Dan is één en één al snel twee. In de wintermaanden zei ik soms: ‘Ik heb een wintervacht’. Inmiddels heb ik die wintervacht ook in de zomer.”

Stok achter de deur
Dus het moest er maar eens van komen, zo vond Jean-Luc kortgeleden. “Ik heb me aangemeld voor het Fit & Fatloss Program om zo’n twee kilo af te vallen. Direct in de eerste week voel ik me al fitter. Bovendien is het programma een goede stok achter de deur, zodat ik daadwerkelijk driemaal per week ga sporten. Nu is het zaak om dit vol te houden. Of dat lukt? Vraag me dat over vier weken nog eens, haha! De eerste stap zet je in elk geval altijd jezelf. Dat is het begin van het succes. Ik zeg je eerlijk: Ik verheug me er zelfs op om te komen.”

Eetgedrag
Sporten is slechts één onderdeel van het Fit & Fatloss Program. Voor een optimaal resultaat is een verandering in eetpatroon ook noodzakelijk. Voor alle deelnemers is daarom een passend voedingsschema opgesteld. “Vooraf zag ik een beetje op tegen het eetgedeelte van het programma”, geeft Jean-Luc eerlijk toe. “In de praktijk valt het reuze mee. Het is een dieet, afgestemd op je stofwisseling. Bij mij is die redelijk hoog. Ik honger mezelf niet uit. Het is vooral minderen. Die ene boterham met hagelslag die ik altijd at, een keertje overslaan. Omdat we ons eetgedrag bijhouden in een speciale app, ben ik nu heel bewust met voeding bezig. De komende weken zal blijken of het effect is zoals gehoopt. Zo niet, dan gaan we ongetwijfeld bijsturen.”

Zelf meedoen?
In totaal acht weken gaat Jean-Luc met het Fit & Fatloss Program aan de slag. Zijn vorderingen houdt hij de komende tijd voor ons bij. Wil jij ook afvallen en je fitter voelen? Schrijf je dan alvast in voor het eerstvolgende Fit & Fatloss Program. Klik hier voor meer informatie. De start is medio november 2018.