Ted: “De mac SportsClub wandeling wordt écht genieten!”

Ted: “De mac SportsClub wandeling wordt écht genieten!”

mac SportsClub organiseert op zaterdag 14 maart om 10 uur de ongetwijfeld leukste en gezelligste wandeltocht van het jaar. En het mooie is: iedereen die meedoet, steunt het goede doel Natuurmonumenten! Ted is namens mac SportsClub de drijvende kracht achter de wandeltocht. We keken alvast met hem vooruit!

Ted, waarom organiseert mac SportsClub een wandeltocht?
“Voor mij is de ideale weekendbesteding: zodra het zonnetje doorkomt, trekken mijn vriendin Marieke en ik de wandelschoenen aan en dan gaan we er samen op uit. Soms wat verder weg, vaak ook hier in de regio. Maastricht heeft namelijk zo veel mooie plekken! Een wandeling rondom Sint Pieter vinden wij heerlijk! Dus toen ik van school de opdracht kreeg om op mijn stageplek een evenement te organiseren, wist ik meteen: dat moet een wandeling worden!”

Wat mogen we 14 maart verwachten?
“Geloof me, het wordt écht genieten! We verzamelen bij Montenova, waar we starten met een heerlijk kopje koffie of thee. Daarna gaan we in groepjes onderweg. We wandelen – natuurlijk op het eigen tempo – rondom Sint Pieter. In totaal is de tocht zo’n tien kilometer lang. Uiteraard heb ik de wandeling zelf al eens gedaan. Het is echt fantastisch door deze prachtige omgeving te lopen.”

Kan iedereen meedoen?
“Ja! Dit is een wandeling voor jong en oud. Aanmelden kan aan de balie van mac SportsClub. Er zijn al aardig wat aanmeldingen, van alle leeftijden. Je hoeft trouwens geen lid te zijn van mac SportsClub om mee te doen. Zowel leden als niet-leden betalen 12,50 euro. Dat geld gaat naar Natuurmonumenten. Ik draag dit goede doel al jaren een warm hart toe. Mede dankzij deze organisatie kunnen wij allemaal genieten van onze natuur en zijn de wandelingen met mijn vriendin altijd gedenkwaardige momenten.”