Van te zwaar naar een afgetrainde sportfreak

Van te zwaar naar een afgetrainde sportfreak

Zelfs één van de mac spinning-fietsen heeft hij kortgeleden aangeschaft, om zich ook thuis in het zweet te kunnen werken. Het zoveelste bewijs dat Marc (30) een groot liefhebber van sporten is. Ga maar na: hij deed mee aan het Fit & Fatloss Program, is een vaste deelnemer aan de groepslessen Bodypump en Spinning én krijgt eenmaal per week personal training van mac-instructeur Constance. Al dat sporten heeft zijn uitwerking allerminst gemist: in ruim een jaar tijd verloor Marc liefst twintig kilo aan overbodige lichaamsmassa.

Het was een behoorlijke overgang. Nog niet zo lang geleden sportte Marc nagenoeg nooit, maar inmiddels is hij nauwelijks meer uit de gym weg te slaan. “Ik werkte altijd in de horeca”, legt Marc uit. “Dat betekende veel lopen. Nadat ik dit werk inruilde voor een zittend beroep, ben ik behoorlijk aangekomen. Van zestig naar tachtig kilo. Nou, dat merk je wel. Mijn kleren pasten niet meer. Dat was voor mij de aanleiding om te gaan sporten en bewuster te eten. Eerder was ik al gestopt met roken. Op een gegeven moment moet je toch keuzes maken. Tenslotte word je meestal niet zo oud door roken en met overgewicht.”

Doorbijten
Marc bleek veel plezier aan het sporten te beleven. “Ik startte met het Fit & Fatloss Program, dat snel afvalresultaat biedt en bovendien erg leuk is. In het begin was het even wennen. Na de eerste les moest ik de trap op. Ik dacht bij mezelf: ‘Hoe ga ik dat voor elkaar krijgen?’ Een tweetal weken doorbijten en het ging al stukken beter. Mijn advies aan iedereen die wil afvallen, is om vooral de eerste stap te zetten. Als je écht iets wil bereiken, dan kan dat bij mac.”

Betere techniek
Ook nadat het acht weken durende Fit & Fatloss Program voorbij was, bleef Marc zich in het zweet werken. In eerste instantie tijdens Bodypump, Spinning en virtuele groepslessen. Tegenwoordig begeleidt Constance hem tevens wekelijks tijdens een personal training. “In een groepsles ben je geneigd mee te gaan in de flow”, aldus Marc. “Daardoor schiet het goed uitvoeren van de technieken er soms bij in. Ik wilde technisch beter zijn en dat is de voornaamste reden om personal training te doen. Bovendien motiveert het werken met een personal trainer extra.”

Verbaasd
Niet dat Marc meer motivatie nodig heeft. “Sporten is leuk, geeft me overdag energie en het sociale aspect vind ik ook belangrijk. Hoe mijn omgeving reageerde op zoveel uren in de gym? Toen ik stopte met roken, was men al heel verbaasd. Dan kan dit er ook nog wel bij”, lacht Marc. “Kortgeleden heb ik bij mac een spinning-fiets gekocht, die ik één of twee keer per week gebruik. Ik heb genoeg spinning-lessen gevolgd om een eigen training te verzinnen. Een spinning-fiets buiten onder het afdak is wel fijn, hoor! Als ik een dagje niet naar mac kan komen, heb ik toch de mogelijkheid om even lekker te sporten.”