Vijf redenen waarom je onze Spinning Marathon niet mag missen!

Vijf redenen waarom je onze Spinning Marathon niet mag missen!

Spinning is één van de bekendste en populairste trainingsvormen in de sportschool. Grote kans dat ook jij wel eens op een spinningfiets hebt gezeten! Voor de vele liefhebbers van spinning organiseert mac SportsClub op vrijdag 5 april vanaf 18 uur een Spinning Marathon: met opzwepende muziek en onder begeleiding van onze instructeurs drie uur lang tot het gaatje gaan. Twijfel je nog? Vijf redenen waarom je de Spinning Marathon niet mag missen!

1. Je verbrandt veel vet
Een spinning-training is een geweldige manier om vetten te verbranden. Zeker tijdens de mac Spinning Marathon verbrand je de nodige calorieën! Na ongeveer een uur en vijftien minuten trainen zijn je koolhydraatreserves zo goed als leeg en gaat je lichaam interen op de vetten. Dus drie uur op de spinningfiets is helemaal goed voor de vetverbranding en bovendien krijg je er een gezonde honger van!

2. Goed voor hart en vaten
Spinning is een heerlijke training, die gericht is op je hart en vaten. De training maakt allereerst je hart sterker. Ook vergroot spinning je longinhoud, zodat meer zuurstof kan worden opgenomen. Bovendien bevordert de training je bloedsomloop, zodat je spieren beter doorbloed raken. Spieren worden sowieso soepel en elastisch, zodat verzuring en spierpijn minder vaak voorkomt.

3. Minder blessuregevoelig
Spinning is een training met een beperkte blessuregevoeligheid, natuurlijk op voorwaarde dat je fiets juist is ingesteld. Als je zadel te hoog of te laag staat, is het namelijk lastiger om de pedalen rond te trappen. In dat geval kan overbelasting van je kniegewricht ontstaan. Staat je spinningfiets wel goed ingesteld, dan kan spinning ook prima dienen als hersteltraining na andere inspanningen.

4. Laagdrempelig
Spinning is een training voor iedereen! Van een startende sporter tot een ervaren spinner, iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen. Tijdens de les gebruik je de weerstandknop op je fiets, waarmee de zwaarte van de training voor jezelf naar boven of beneden kan aanpassen. Omdat spinning zo laagdrempelig is, is het ideaal om er met al je vrienden aan mee te doen. Zo wordt de training niet alleen effectief, maar ook heel gezellig!

5. Goede conditie
Als je regelmatig meedoet aan een spinningtraining, merk je ongetwijfeld dat je conditie vooruitgaat. Met een goede conditie voel je je energieker, frisser en zit je lekkerder in je vel.

Schrijf je snel in!
Onze Spinning Marathon is op vrijdag 5 april van 18 tot 21 uur. Inschrijven kan bij onze balie. Deelname kost 5 euro. De opbrengst wordt geschonken aan Alpe d’HuZes/KWF-fonds, dus meer doneren mag! Ook niet-leden zijn uitgenodigd om mee te doen. Bij de inschrijving geef je aan of je één, twee of drie uur meedoet. We vragen je vriendelijk om al bij de aanmelding het inschrijfgeld van 5 euro te voldoen.