Waarom sporten en bewegen óók voor ouderen goed is!

Waarom sporten en bewegen óók voor ouderen goed is!

Sporten en bewegen is belangrijk en goed. Of je nou jong of oud bent, dit geldt voor iedereen! Bij mac SportsClub vinden we het belangrijk dat iedereen kan sporten op zijn of haar niveau. Mede daarom hebben we speciale lessen voor ouderen. Waarom je daar echt eens aan mee moet doen? We kunnen wel wat redenen verzinnen!

Sporten is de beste manier om gezond te blijven. Lichaamsbeweging is goed voor je hart, de bloedvaten en de longen. Het is een feit dat regelmatig sporten de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker, verkleint. Maar ook als je al een chronische aandoening onder de leden hebt, is in beweging blijven erg belangrijk. Op bijvoorbeeld hartziekten veroorzaakt door slagaderverkalking, maar ook ouderdomssuikerziekte, botontkalking, na een beroerte en depressies heeft sporten een heilzame werking. Ook mensen met artritis kunnen veel baat hebben bij sporten, omdat dit bij hun de pijn zelfs kan verminderen.

Energie
Regelmatige beweging geeft je bovendien energie. Niet alleen voel je je fitter, het is ook nog eens goed voor je gemoedstoestand. Na het sporten heb je ongetwijfeld een voldaan gevoel, bent je meer ontspannen en zit je lekker in je vel.

Sporten brengt je onder de mensen
Niet geheel onbelangrijk is het laatste punt in ons lijstje: het sociale aspect. Door te sporten ontmoet je nieuwe mensen, zeker als je meedoet aan een groepsles zoals Sportend Ouder Worden. Het contact met anderen zorgt er écht voor dat je nog meer plezier hebt. Want wat is er leuker om na afloop van alle inspanningen met elkaar aan onze bar een kopje koffie of thee te drinken?

Ken je grenzen
Sporten is dus belangrijk, daar is iedereen het wel over eens. Toch een kleine aantekening: beweeg en sport met beleid. Ken je eigen grenzen en handel daar ook naar. Als je te veel doet of op de verkeerde manier, kan je nare blessures oplopen. Onze instructeurs helpen graag bij het vaststellen van je grenzen. Dat doen ze in de groepslessen en zeker ook bij het opstellen van een persoonlijk trainingsadvies.

Sportend Ouder Worden
mac SportsClub heeft op maandag, woensdag en vrijdag speciale groepslessen voor leden vanaf 50 jaar. Doe vooral eens mee! Bovendien bieden we een uitstekende begeleiding in de fitness. Nog geen lid van mac? Profiteer nu van de zeer voordelige Winterdeal. Sport twee maanden tegen spectaculaire prijzen:

Gym Only: 70 euro (voor twee maanden)
Gym & Athletic lessen: 85 euro (voor twee maanden)
Body & MInd unlimited & Gym: 90 euro (voor twee maanden)
Body & Mind unlimited & Athletic lessen: 90 euro (voor twee maanden)
Body & Mind unlimited, Athletic lessen & Gym: 100 euro (voor twee maanden)

Inschrijfgeld is 12,50 euro en de borg voor het lidmaatschapspasje is 12,50 euro.