Waarom sporten in de wintermaanden goed voor je is!

Waarom sporten in de wintermaanden goed voor je is!

Ben je een hond, paard, zeehond of vogel? Tenzij je één van deze dieren bent, zit je niet te wachten op een wintervacht. Het gevaar ligt op de loer dat je in de wintermaanden er toch eentje ontwikkelt. De donkere, koude winter lijkt namelijk niet de ideale periode om te sporten. Maar dat is slechts schijn: juist de winter is hét seizoen om te sporten!

Een zeehond ontwikkelt in de winter een vetlaag van maar liefst vijf centimeter. Ideaal om in het soms ijskoude water te overleven. Gelukkig voor een zeehond verdwijnt deze wintervacht automatisch zodra het lentezonnetje zijn intrede maakt. Helaas geldt dat niet voor mensen. Elke kilo die er aankomt, gaat er niet vanzelfsprekend ook weer af. Dat is balen, want op een koude winteravond is de verleiding groot om onder een dekentje en met een zak chips op de bank te kruipen. Tja, dan vliegen de kilo’s er snel aan.

Samen sporten
Koude winterdagen nodigen niet echt uit om actief te zijn. Het is juist de tijd van de gezelligheid. Van het genieten. Van het vieren van Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw. In de wintermaanden zoeken we elkaar graag op. Maar: dat kan overal, óók in de sportschool. Met elkaar sporten is niet alleen leuk en gezellig, het is tevens heel gezond! Bij reguliere lichaamsbeweging blijft je lichaam in goede conditie en krijg je (weer) energie. Een gezond lichaam voorkomt allerlei vervelende aandoeningen en ziektes.

nieuws

Winterdepressie
In de winter zijn de dagen kort en donker. Er zijn een hoop mensen die in deze periode met een winterdepressie kampen: ze hebben nergens zin in en hun humeur is niet al te best. Door dan juist te gaan sporten, maakt hun lichaam endorfine aan. Dit is een stof die je een goed gevoel geeft. Uiteindelijk zullen depressies en je slechte humeur verdwijnen.

Winterdeal
Ben je al overtuigd? Dan ben je natuurlijk van harte welkom bij mac SportsClub! Om fit te blijven in de wintermaanden, hebben we een geweldige aanbieding voor twee maanden.