Wat eet je tijdens de zomer?

Wat eet je tijdens de zomer?

Tijdens de zomermaanden gezonde voeding blijven nemen, is niet altijd even gemakkelijk. Bij warm weer ben je bijvoorbeeld snel geneigd de dorst te lessen met frisdrank (al dan niet light). Zin om te koken – zeker bij warm weer – daar heb je waarschijnlijk weinig zin in. De weg naar een snackbar is dan snel gemaakt. Maar wat eet je dan wél tijdens de zomermaanden?

Vooropgesteld, in de zomer moet je zeker genieten van het leven. Natuurlijk hoort barbecueën erbij, zoals ook een glaasje cola en een goed glas wijn absoluut genuttigd moeten kunnen worden. Maar doe het met mate! Misschien denk je dat het drinken van light-varianten van frisdrank minder slecht is. Het klopt dat die dranken minder calorieën bevatten dan ‘gewone’ frisdrank. Maar gezond zijn ze zeker niet! In light-frisdranken zitten kunstmatige zoetstoffen, waardoor je weer meer zin krijgt in suikers. Water – zeker bij warm weer – is en blijft het gezondste om te drinken. Bovendien water kan je het gevoel geven dat je vol zit. Daardoor helpt water je om minder te eten.

Een lichte maaltijd
Inderdaad, het is bij warm weer lastig om verantwoord, gezond te blijven eten. Want wie heeft er dan zin in een zware maaltijd? Een lekkere salade biedt dan uitkomst! Je kunt er alles in doen wat je wilt, zolang het maar licht is. Denk bijvoorbeeld aan groenten, fruit, noten, tonijn of geroosterde kip. Een kleine tip: er zijn fruit- en groentesoorten die je een opgeblazen gevoel kunnen geven. Denk daarbij aan crucifere groenten, zoals bloemkool en broccoli, en moeilijk verteerbaar fruit (bijvoorbeeld appels). Je hoeft deze groenten en fruit niet af te zweren, maar op een zomerse dag kunnen ze wel je maag in de war schoppen.

Pasta!
Wil je liever iets warms? Volkorenpasta is dan ideaal: het is licht, en makkelijk en vlug te bereiden. Er zijn zo veel verschillende, (lichte) sauzen te bedenken, waardoor je allerlei variaties op je pastagerecht kan maken. Bovendien kan je ernaast een frisse salade serveren.

Heerlijk Hollands fruit
In de zomer vind je supervers fruit van Nederlandse origine bij de groenteboer. Er gaat toch niets boven lekkere, Hollandse aardbeien, frambozen en rode bessen? Je kunt ze uiteraard uit het vuistje eten. Het heerlijke fruit is ook te gebruiken als ingrediënt voor een verfrissende smoothie, een toetje of een fruitijsje!

Voedingsadvies
Wil je meer weten over gezond eten tijdens de zomermaanden? mac SportsClub stelt graag een voedingsschema voor je op. Voor meer informatie kan je bij onze balie terecht. Ook kan je bellen naar 043-325 81 79 of mailen naar info@macmaastricht.nl.