Wereldreiziger Stephanie thuis bij mac Yoga

Wereldreiziger Stephanie thuis bij mac Yoga

In Maastricht is mac de ideale plek om lekker te sporten en lessen in de Body & Mind studio te volgen. Het is óók de plaats om mensen uit alle hoeken van de wereld te ontmoeten. Onze nieuwe yogalerares Stephanie groeide bijvoorbeeld op in Alaska, om via de oostkust van de Verenigde Staten, Azië en Amsterdam neer te strijken in onze mooie provinciehoofdstad. “Ik ben dol op reizen. Maar ik kijk er naar uit om routine in mijn leven te hebben, in mijn eigen huis met mijn vriend”, zegt Stephanie, die bij mac Poweryoga en Yin Yoga geeft.

Amper een paar weken is ze in Maastricht, maar Stephanie voelt zich al helemaal thuis. “Ik ben geen persoon voor de grote stad”, vertelt de Amerikaanse. “In Alaska zijn welgeteld drie steden. Ik groeide op in een gehucht, vanwaar ik 45 minuten met de schoolbus moest om op school te komen. In Amsterdam wonen was geweldig, maar chaotisch. Ik woon liever in de buurt van de natuur. In Maastricht is het knus. Bovendien is dit echt een internationale stad, want ik hoor hier meer Engels praten dan in Amsterdam. Ik verwacht nauwelijks aanpassingsproblemen.”

Direct verkocht
Stephanie karakteriseert zichzelf als iemand die veel kan peinzen. “In eerste instantie was yoga een manier om mijn lichaam in vorm te houden. Op een gegeven moment besefte ik dat het me ook mentaal veel bracht. Yoga helpt me rustig te worden. Dat was het moment dat ik besloot om yogalerares te worden, want ik ben niet de enige die te veel nadenkt. Veel van mijn familieleden zijn precies als ik. Ik ging naar de yoga-opleiding en ik was direct verkocht. Ik werkte toen nog in sales. Ik belde de hele dag naar bedrijven en die gesprekken waren volledig gescript. Dus ik zei steeds exact hetzelfde. Van de honderd gesprekken, wilden wellicht drie bedrijven een afspraak afmaken. De rest zei ‘nee’.”

Verschillende stijlen
Dus de conclusie was simpel: “Dit werk wilde ik niet de rest van mijn leven doen. Dus toen ik eenmaal een gecertificeerd yogalerares was, ben ik direct met sales gestopt. Inmiddels vier jaar ben ik yogalerares en in 2015 was ik ook een jaar lang personal trainer. Bij mac geef ik Poweryoga en Yin Yoga. Qua stijl verschillende deze lessen enorm: Poweryoga is fysiek uitdagend en kan je in een heerlijke flow brengen. Yin is meer op mentaal niveau superuitdagend. Ik nodig iedereen uit om eens mee te doen!”

Aanvangstijdstippen
Stephanie geeft elke maandagavond om 20.45 uur Yin Yoga. Op dinsdag (19.30 uur) en vrijdag (18 uur) leidt ze Poweryoga. Je kan haar ook op andere momenten tegenkomen als invaller in onze Body & Mind studio.