Yoga: perfect voor jouw gezondheid

Yoga: perfect voor jouw gezondheid

Ongetwijfeld heb je het wel eens gehoord: yoga is goed voor je gezondheid. Daar is geen woord aan gelogen! Door regelmatig de yoga-mat te betreden, werk je op een positieve manier aan je lichaam en je geest. Wat de gezondheidsvoordelen precies zijn? We zetten er een paar op een rij.

Yoga zorgt voor flexibiliteit
Yoga wordt vaak geassocieerd met ingewikkelde oefeningen in allerlei houdingen, waarvoor een hoge mate van flexibiliteit nodig is. Maar je hoeft helemaal niet superflexibel te zijn om aan yoga te doen. Sterker nog: als je de oefeningen goed uitvoert, dan word je vanzelf flexibeler. Veel van de oefeningen rekken namelijk de spieren op en verhogen de bewegingsruimte in de spieren.

Yoga zorgt voor kracht
Misschien verwacht je het niet, maar van yoga krijg je sterkere spieren. De staande houdingen die je tijdens de les aanneemt, zorgen voor meer kracht in je bovenbenen (hamstrings en quadriceps) en de buik. Liggende houdingen zijn goed voor de buik- en rugspieren. Zittende oefeningen zijn juist goed voor wervelkolom.

Yoga zorgt voor een betere houding
Hoe we lopen, zitten, slapen en beweging is van grote invloed op ons lichaam. Bij een foute houding kan je je wervelkolom, schouders en knieën te zeer belasten, met pijn als gevolg. Als je met yoga je flexibiliteit en kracht versterkt, heeft dit ook een positieve invloed op je houding.

Yoga vermindert stress
Veel beoefenaars geven ons als feedback dat yoga zo heerlijk ontspant. Dat klopt! Van yoga word je kalmer en minder gespannen, en vermindert je stresslevel. Een ideale les om te ont-stressen is bijvoorbeeld Mindfulness, waarin je door meditatie volledig tot jezelf komt en helemaal in het moment leert te leven. Dat door yoga en Mindfulness stress afneemt, komt deels door de ademhalingsoefeningen die je tijdens de lessen doet. In veel yoga-lessen is de ademhaling diep en lang. Daardoor blijft je hart rustig bloed pompen en ontspan je.

Yoga houdt je gezonder
Meer flexibiliteit, meer kracht, een betere houding en ademhaling, en minder stress: allemaal ingrediënten die helpen dat je gezonder leeft. Zo hebben mensen met klachten of ziekten als hartklachten, een te hoge bloeddruk, astma en rugpijn dus ongetwijfeld profijt van yoga.

Maak voordelig gebruik van onze yoga-studio
Wil je ook de voordelen – en natuurlijk het plezier – van yoga ervaren? Profiteer dan van onze ‘Get your body ready for summer’ actie! Voor 159 euro heb je vier maanden lang onbeperkt toegang tot alle yoga-, Bodybalance en Pilateslessen in onze Body & Mind studio.