Zo maak jij je lichaam klaar voor de zomer!

Zo maak jij je lichaam klaar voor de zomer!

De zomer staat weer voor de deur! Heerlijk even niets doen tijdens je vakantie. Wij verlangen alvast naar zon, zee en strand! Als voorpret heb ook je ongetwijfeld je bikini of shorts alvast uit de kast getrokken. Passen ze niet? Of vind je dat je best een paar kilootjes kwijt kan? Het is (gelukkig) nog niet te laat om daar iets aan te doen!

Wil je (snel) afvallen en fitter worden, dan ontkom je er niet aan om (meer) te gaan sporten. Door aan krachttraining te doen, verander je je lichaamssamenstelling: je verliest vet en je ontwikkelt meer spiermassa. Krachttraining is een zeer goede manier om een strakker lichaam te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om veel duursporten te doen, zoals fietsen en rennen. Dan verband je veel energie. Wat het beste is? Met een combinatie van kracht- en duurtraining bereik je ongetwijfeld het meeste resultaat. Als je het lastig vindt om de voor jou juiste trainingsmethode te vinden, dan helpt een trainingsschema. Eén van onze instructeurs stelt dit graag voor je op.

Pas je voeding aan
Het is één van de grootste misverstanden rondom gezonder leven: ‘door veel te sporten, val je af’. Natuurlijk is regelmatig bewegen belangrijk. Maar het is slechts één kant van het verhaal. Als je niet tegelijkertijd je voedingspatroon aanpast, blijven de echte resultaten uit. Minder daarom je dagelijkse eten en drinken. Houd ook eens een tijdje nauwgezet in de gaten hoeveel calorieën je op een dag tot je neemt. Je zult versteld zijn hoeveel dat er zijn! Daar is ongetwijfeld een flinke winst te behalen. Vergeet ook niet om dagelijks groenten, fruit en voldoende eiwitten tot je te nemen. Ook helpt het verminderen van je alcoholconsumptie tot alleen in het weekeinde. Hou het ook dan bij twee glazen (al is helemaal niet drinken natuurlijk nóg beter!).

Mentaal fit
Lekker in je vel zitten is méér dan alleen aan je lichaamsgewicht werken. Door ook mentaal ‘fit’ te zijn, voel je je beter en dat straalt weer af op je uiterlijk. Een goede nachtrust is daarbij heel belangrijk, want zo ben je fris genoeg om je doelstellingen te bereiken. Ook een yoga- of meditatieles helpt uitstekend om tot rust te komen. En ben je eenmaal goed op weg om slanker en fitter te worden, beloon jezelf nu en dan: ga eens lekker naar de film of ga shoppen!

Get your body ready for summer
mac SportsClub helpt je om fit en afgetraind de zomer in te gaan. Met de tijdelijke actie ‘Get your body for summer’ werken wij met jou aan een strakker lichaam. Klik op de link voor meer informatie over deze speciale deal.