Zo sport je verantwoord in de kou!

Zo sport je verantwoord in de kou!

De komende dagen is het onder nul. Dat hoeft je er niet van te weerhouden om met ons een personal trainingssessie in de buitenlucht te doen. Hier enkele tips voor het sporten in de kou!

1. Kleed je goed aan
Het ligt voor de hand, maar het is zó belangrijk! Kleed je in lagen, zodat je eventueel iets aan of uit kan doen. Een thermoshirt doet ook wonderen. Mocht je snel koude voeten krijgen, dan zijn dikkere sportsokken een must. Let wel op dat deze van goede kwaliteit zijn. Je wil tenslotte niet dat je blaren krijgt van verkeerde sokken…

2. Drink voldoende
Misschien denk je er in de kou niet aan, maar genoeg drinken tijdens en na het sporten zorgt ervoor dat je vochtgehalte op orde blijft. Tenslotte zweet je ook bij koude, zeker als je warme kleding draagt. Drink je niet voldoende, dan gaat dit ten koste van je prestaties.

3. Adem door je neus
Veel mensen vrezen een branderig gevoel in hun lichaam na het sporten in de kou. Dat is te voorkomen! Dit gevoel ontstaat meestal doordat je ademt door je mond, waardoor de koude lucht slechter wordt gefilterd. Het alternatief is vrij simpel: adem door je neus! Dan wordt de lucht meer gefilterd en daardoor opgewarmd in je lichaam. Hoe je dat in de praktijk brengt? Bedek je keel, bijvoorbeeld met een sjaal. Zo blijft je keel lekker warm. Probeer bovendien niet zo hard te trainen dat je buiten adem raakt, want dan adem je moeilijker door je neus.

4. Draag buitenschoenen met grip
Tijdens onze personal training sessies buiten train je op een speciale vloer. Toch is het niet uitgesloten dat het gladder is dan je binnen gewend bent. Een uitglijder is namelijk sneller gemaakt dan je denkt! Draag daarom sportschoenen met voldoende grip.