Hatha Yoga

Hatha Yoga

Hatha yoga is een vorm van yoga die zich richt op fysieke houdingen (asana’s), adembeheersing (pranayama) en meditatie. De term “hatha” is afgeleid van twee Sanskriet woorden: “ha”, wat zon betekent, en “tha”, wat maan betekent. Het symboliseert het evenwicht en de integratie van tegenstellingen binnen het lichaam en de geest.

Hatha yoga wordt vaak beoefend als een manier om het lichaam voor te bereiden op meditatie. Het doel is om harmonie en balans te creëren door de fysieke, mentale en energetische aspecten van een individu in lijn te brengen. Via verschillende asana’s en pranayama-technieken ontwikkelen beoefenaars kracht, flexibiliteit en ontspanning, terwijl ze ook hun focus en bewustzijn verbeteren.

Hatha yoga omvat een breed scala aan houdingen en sequenties die geschikt zijn voor verschillende ervaringsniveaus en fysieke mogelijkheden. Deze houdingen worden doorgaans voor een bepaalde tijd aangehouden, waarbij de nadruk ligt op adembeheersing en mindfulness. De praktijk moedigt individuen aan om hun lichaam te verkennen, zelfbewustzijn te cultiveren en een staat van evenwicht te vinden.

Intensiteit:
2/5

Duur: 60

Min

Live | Online
Whatsapp
Mac Deal

Elke maand hebben wij een nieuwe deal speciaal voor jou. Bekijk snel wat we deze maand te bieden hebben!