Yin Yoga

Yin Yoga

In yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga die gericht is op het versterken en versoepelen van het bindweefsel in het lichaam, met name rond de gewrichten. Het is een langzame en passieve praktijk waarbij houdingen gedurende langere tijd worden vastgehouden, meestal tussen de 3 tot 5 minuten of zelfs langer.

In tegenstelling tot actievere vormen van yoga, richt yin yoga zich niet op het versterken van de spieren, maar op het ontspannen ervan. Het doel is om diepere lagen van het lichaam te bereiken, zoals pezen, ligamenten en fascia, en om de energiestroom in het lichaam te bevorderen. Door de houdingen langere tijd vast te houden, worden deze weefsels gestimuleerd en gerekt, waardoor de mobiliteit en flexibiliteit worden vergroot.

Yin yoga put uit de principes van de Chinese geneeskunde en de yogafilosofie. Het richt zich op het stimuleren van de meridianen, de energiekanalen in het lichaam, om de doorstroming van levensenergie (qi) te bevorderen. Het werkt ook in op de diepere lagen van de geest en nodigt uit tot meditatie, introspectie en het loslaten van spanningen en blokkades.

Yin yoga wordt vaak als een aanvulling beschouwd op meer dynamische en yang-gerichte yogastijlen. Het biedt een tegenwicht aan het snelle tempo en de activiteit van het moderne leven. Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fysieke condities, en kan helpen bij het verminderen van stress, het vergroten van de flexibiliteit, het verbeteren van de circulatie en het bevorderen van een diepe ontspanning en innerlijke rust.

Intensiteit:
1/5

Duur: 60

Min

Live | Online
Whatsapp
Mac Deal

Elke maand hebben wij een nieuwe deal speciaal voor jou. Bekijk snel wat we deze maand te bieden hebben!